Cuc: Studiul de fundamentare pentru Autostrada Sudului, finalizat în iulie, iar în septembrie va fi decis constructorul. Dăncilă: Dacă nu îndeplinește obiectivul la termen, domnul ministru are o problemă

Cuc: Studiul de fundamentare pentru Autostrada Sudului, finalizat în iulie, iar în septembrie va fi decis constructorul. Dăncilă: Dacă nu îndeplinește obiectivul la termen, domnul ministru are o problemă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2019

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, a afirmat duminică la Alexandria că Autostrada Sudului și podul peste Dunăre de la Zimnicea sunt proiecte importante, precizând că 70 din cei 195 de kilometri ai autostrăzii trec prin județul Teleorman. El a anunțat și un calendar în cazul Autostrăzii Sudului, spunând că în septembrie ar urma să fie desemnat constructorul. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că ministrul trebuie să-și stabilească o foaie de parcurs cu obiective și termene pe care să le respecte, iar ”dacă nu îndeplinește obiectivul la termen și a promis acest lucru, atunci și dumnealui are o problemă”, transmite News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vreau să vă spun câteva lucruri care se vor face. Primul lucru si cel mai important, Autostrada Sudului  Suntem într-un stadiu avansat. Din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa județul Teleorman. Și să văd eu că vine cineva să ne spună nouă că nu este necesară  autostradă pe sud și o să-l invit să vină pe DN 6 și să mergem și în cursul dimineții și al după-amiezii, să vadă exact ce înseamnă trafic și cât de importantă e autostrada”, a afirmat ministrul.

Cuc a explicat că studiul de fundamentare va fi finalizat la sfârșitul lunii iulie, în august va intra Hotărârea de Guvern pentru aprobare, iar în septembrie ”va fi scoasă atribuirea pentru firma care va veni să construiască”.

Câte perle îi reține Fiscul reginei Simona Halep din coroana de la Wimbledon. Campioana revine luni în România CITEȘTE ȘI Câte perle îi reține Fiscul reginei Simona Halep din coroana de la Wimbledon. Campioana revine luni în România

Ministrul a mai afirmat că un alt proiect deosebit de important este podul peste Dunăre între Zimnicea și Svishtov, un obiectiv unde partea română a urgentat foarte mult construirea.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că ministrul Transporturilor trebuie să respecte termenele anunțate pentru Autostrada Sudului, iar dacă nu îți îndeplinește obiectivele la termen, atunci are o problemă.

”În momentul în care, public, ministrul Transporturilor a afirmat acest lucru, trebuie să respecte termenele. Dacă noi am cerut respectarea termenelor de către constructori, de către cei implicați, bineînțeles că și domnul ministru are această obligativitate. Domnul ministru trebuie să își facă o foaie de parcurs și să vină cu îndeplinirea obiectivului la termen. Dacă nu îndeplinește obiectivul la termen și a promis acest lucru, atunci și dumnealui are o problemă”, a spus Dăncilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada sudului
podul peste dunare de la zimnicea
razvan cuc
viorica dancila
ministerul transporturilor
psd teleorman