Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei

Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei
scris 13 iul 2019

Fabrica Volkswagen - Skoda din estul Europei va fi construită în Turcia, în urma deciziei luate de Consiliul de Supervizori. Informația nu a fost încă transmisă oficial, dar a fost publicată de site-ul german Automobilwoche.

Volkswagen Group va construi noua fabrică din Europa de Est în Turcia, potrivit ultimelor informații provenite din cadrul companiei, anunțate de Automobilwoche. Publicația spune că joi s-a întrunit Consiliul de Supervizori al VW AG, care a decis între ultimele două opțiuni, Bulgaria și Turcia, în favoarea celei din urmă.

Uzina va fi construită în următorii patru ani, în zona orașului Izmir, urmând să fie funcțională în 2023. Pe liniile fabricii vor fi produse automobile Skoda, VW și SEAT, astfel încât uzinele celor trei mărci să fie eliberate de presiunea de producție actuală. Șeful Skoda, declarase în luna martie că ar fi vândut 100.000 de mașini în plus, în 2018, dacă ar fi avut unde să le producă.

Volvo recheamă în service, în România, peste 800 de mașini, din cauza unei defecțiuni ce poate declanșa un incendiu CITEȘTE ȘI Volvo recheamă în service, în România, peste 800 de mașini, din cauza unei defecțiuni ce poate declanșa un incendiu

Informațiile pe surse ale jurnaliștilor germani susțin că statul Qatar, care este acționar al Volkswagen, a făcut presiuni în ședința de joi pentru ca locația aleasă să fie Turcia.

Potrivit datelor anunțate anterior de VW, fabrica va avea o capacitate anuală de 350.000 de vehicule.

Până acum mai multe țări din estul continentului fuseseră vehiculate ca fiind pe lista scurtă a VW, printre care, pentru scurt timp, se aflase și România. De asemenea, Serbia și Bulgaria au fost menționate în diverse publicații de-a lungul ultimului an.

Izmir este cel mai mare port al Turciei de pe coasta de Vest, fiind un important nod industrial al țării. Volkswagen va avea legături atât marine, cu restul lumii, dar și rutiere, prin Istanbul - Bulgaria - România, cu restul Europei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica vw
fabrica skoda
volkswagen group
vw turcia