Curse Tarom și Blue Air spre Bruxelles au fost anulate. Pasagerii aflați deja acolo pot fi aduși în țară prin Amsterdam

Curse Tarom și Blue Air spre Bruxelles au fost anulate. Pasagerii aflați deja acolo pot fi aduși în țară prin Amsterdam
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 mar 2016

Cele două curse Tarom care ar fi trebuit să zboare astăzi spre Bruxelles au fost redirecționate către Amsterdam, din cauza exploziilor de pe aeroportul din capitala Belgiei. În consecință, zborurile retur din Bruxelles, programate pentru orele 14.00 și 23.05, au fost anulate, iar pasagerii nu au, în acest moment, soluții pentru întoarcerea în țară. Tarom încearcă să îi transporte cu autobuze la Amsterdam, de unde să se poată întoarce în țară cu avionul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zborul Tarom care a plecat în această dimineață spre Bruxelles a fost redirecționat spre Amserdam, din cauza exploziilor din aeroport. În consecință, cursa retur, care urma să plece spre București la ora 14.00, a fost anulată, potrivit reprezentanților Tarom.

Același lucru se va întâmpla și cu celălalt zbor al Tarom, care urma să plece la 16.50 din București către Bruxelles și care va ajunge la Amsterdam, însă va pleca la 16.30, după cum au declarat pentru Profit.ro reprezentanții aeroportului Henri Coandă. Și în acest caz, zborul retur spre București, care ar fi urmat să plece din Bruxelles la ora 23.05, va fi anulat, pentru că avionul va fi la Amsterdam.

UPDATE ora 12.42: Ministerul Transporturilor a anunțat că zborurile Tarom OTP-BRU-OTP (RO372, RO373, RO374 din 22 martie și RO371, RO372 din 23 martie sunt anulate, iar pasagerii care dețin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptați la imbarcare pe toate cursele operate de Tarom din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen și Londra din 22 și 23 martie.

Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles CITEȘTE ȘI Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles

Georgeta Dinu, directorul de comunicare al Tarom, a declarat pentru Profit.ro că, în acest moment, compania încearcă să găsească soluții pentru ca pasagerii blocați în Bruxelles să se poată întoarce în țară. Surse din zona aviației spun că este vorba de peste 200 de persoane, însă reprezentanta Tarom nu a dorit să confirme sau să infirme cifra.

"Vor fi protejați pe alte curse. Încercăm să îi aducem, tot astăzi, dar prin Amsterdam. Deocamdată nu putem spune mai mult, pentru că nu funcționează telefoanele în Bruxelles și nu mai poate nimeni să intre în aeroport ", a mai spus reprezentanta Tarom.

Și Blue Air a anulat o cursă de la Bacău la Bruxelles și retur programată pentru marți, în contextul exploziilor de pe aeroportul din capitala Belgiei.

Două explozii au fost înregistrate marți dimineață pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, soldate cu cel puțin 11 morți și 25 de răniți, relatează presa belgiană citată de Reuters, care precizează că o parte din plafonul clădirii s-a prăbușit. La scurt timp, au fost semnalate patru explozii la stațiile de metrou Schuman și Maelbeek din Bruxelles, aflate în imediata apropiere a sediului Comisiei Europene (CE).

Cel puțin 10 persoane au murit în cele patru explozii înregistrate la metrou din Bruxelles. Alte 13 persoane au murit, iar 35 au fost rănite grav în atentatele de pe aeroport, dintre care cel puțin unul a fost comis de un kamikaze.

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim. Muzeele din Bruxelles au fost închise, iar Universitatea a fost evacuată.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasageri
bruxelles
tarom
explozii
amsterdam