Dacia pregătește noi modele și majorează producția la Mioveni

Dacia pregătește noi modele și majorează producția la Mioveni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2019

Dacia pregătește noi modele, a declarat miercuri pentru News.ro Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, care a subliniat că din septembrie 2020 va majora producția fabricii la 400.000 de mașini, printr-o investiție de 100 milioane euro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Intenția noastră este de a crește capacitatea fabricii de la Mioveni. În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 mașini pe an”, a declarat miercuri pentru News.ro Christophe Dridi, director general al Groupe Renault România.

Numai pentru acest proiect, investiția este de circa 100 milioane euro.

Wizz Air lansează o nouă legătură aeriană între România și Germania CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă legătură aeriană între România și Germania

”Noi investim 75 milioane euro, iar subvenția din partea Guvernului este de 25 milioane euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe mașini pe an și vom angaja 300 de persoane”, a adăugat el.

Dridi se declară totodată foarte mândru de ceea ce numește ”copilul nostru, mândria noastră”, care este noul Duster.

”Suntem foarte mândri. Îl vindem în 44 de țări, este cel mai vândut SUV în Europa. Credem că Duster este ca un ambasador pentru România”, a precizat Dridi, care a amintit că și Papa Francisc, în cadrul vizitei în România, s-a deplasat cu un papamobil Dacia Duster la Șumuleu Ciuc.

”Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar 'copilul' nostru să aibă niște surori”, a precizat reprezentantul Groupe Renault România.

Întrebat când va lansa următorul model, el a răspuns: ”Știți că nu pot răspunde”.

FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația CITEȘTE ȘI FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația

Franța este cea mai mare piață de export pentru Dacia, urmată de Germania, Italia, Spania, România, Turcia, Maroc, Algeria și Marea Britanie.

Groupe Renault România va inaugura pe 28 iunie noul sediu din București, în prezența premierului Viorica Dăncilă, dar și a lui Thierry Bolloré, CEO al Grupului Renault. Toți cei 3.200 de angajați din Capitală urmează să lucreze în același loc, aceștia desfășurându-și acum activitatea în cinci locuri diferite.

Groupe Renault România are 18.300 de angajați în prezent.

Christophe Dridi este director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România din 1 ianuarie 2019.

Acesta a participat miercuri la Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”, organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și comitetul român al Consilierilor de Comerț Exterior ai Franței (CCEF), care a reunit, la București, 46 de lideri români și francezi din domenii economice cheie.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat în ianuarie că uzina Dacia de la Mioveni a înregistrat anul trecut o creștere a producției de 6,8%, până la 335.262 vehicule.

În 2017, uzina a produs 313.883 unități, în scădere față de 2016 (320.457 unități), potrivit datelor ACAROM.

În 2018, cel mai produs model a fost Duster, 313.883 unități. SUV-ul a fost urmat de Sandero (42.146 unități), Logan (33.841 unități) și Logan MCV (22.354 unități).

viewscnt
Afla mai multe despre
groupe renault românia
dacia
christophe dridi