Dacia Sandero a depășit Fiat 500 și Lancia Ypsilon la ele acasă

Dacia Sandero a depășit Fiat 500 și Lancia Ypsilon la ele acasă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iul 2023

Dacia a înregistrat în Italia o lună mai puțin reușită decât celelalte din acest an, înregistrând un declin în luna iunie, însă și-a păstrat creșterea mai mare decât cea a pieței italiene, pe întreg semestrul, în special cu ajutorul modelului Sandero, care este în acest moment al doilea cel mai vândut din peninsulă, peste nume celebre ale industriei auto italiene, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia a avut în luna iunie o scădere de 16 procente, după ce, la finalul lunii, numărul de autoturisme înmatriculate atingea nivelul de 7.801 unități. Sunt mai puțin de 1.000 de autoturisme în minus, pentru Dacia, însă performanțele rămân chiar și în acest condiții. Dacia a fost a patra cea mai vândută marcă de pe piață în luna iunie, peste Peugeot, Ford sau Renault, pe o piață care a crescut cu 9,2%, la un volum total de 138.927 de autoturisme înmatriculate.

FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant CITEȘTE ȘI FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant

Rezultatele după prima jumătate de an ale Dacia în Italia sunt în continuare apreciabile, în comparație cu restul pieței. Marca de la Mioveni are 46.678 autoturisme înmatriculate pe această piață, cu 24,7% mai multe decât în 2022, cu o cotă de 5,55% din piață.

Vânzările de autoturisme din Italia au crescut în primul semestru cu 23%, la 841.343 autoturisme, foarte puține mărci având cifre negative în acest an, printre aceste numărându-se mărci ale grupului Stellantis, Fiat, Citroen, dar și SEAT sau Mitsubishi.

Chiar dacă marca Renault cunoaște o perioadă bună și înregistrează creșteri ale vânzărilor în Italia, Dacia are în continuare vânzări mai mari decât francezii, pe această piață. În total, cele două mărci ale Groupe Renault au înmatriculat pe piața locală 88.242 autoturisme în acest an, cu 32,81% mai multe decât în 2022, având o cotă de piață de 10,49%.

Volkswagen lansează primele teste cu mașini autonome cu pasageri, inclusiv politicieni, în Europa CITEȘTE ȘI Volkswagen lansează primele teste cu mașini autonome cu pasageri, inclusiv politicieni, în Europa

Dacia Sandero este și în acest an cel mai vândut automobil al mărcii, în Italia, cu un total de 26.135 de autoturisme înmatriculate, un volum care îl plasează pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute mașini din această țară, după Fiat Panda, dar peste Lancia Ypsilon și Fiat 500.

Dacia Duster se află de asemenea în top 10 al vânzărilor însă pe locul 9, cu 16.555 autoturisme înmatriculate, în timp ce Dacia Spring este pe locul 10 în clasamentul electricelor, cu un volum de numai 935 unități înmatriculate de la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia vanzari italia
cele mai vandute modele dacia
sandero italia