Daimler este investigată în Germania pentru emisiile a peste 60.000 de automobile Mercedes

Daimler este investigată în Germania pentru emisiile a peste 60.000 de automobile Mercedes
scris 15 apr 2019

Autoritatea de reglementare auto din Germania, KBA, investighează Daimler sub suspiciunea că peste 60.000 de automobile Mercedes au fost dotate cu softuri pentru manipularea testelor de poluare, a relatat duminică publicația Bild am Sonntag, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, a spus că producătorul auto evaluează faptele și cooperează în totalitate cu KBA, scrie News.ro.

Potrivit Bild am Sonntag, KBA analizează un soft suspect instalat pe automobilele Mercedes-Benz GLK 220 CD fabricate în perioada 2012-2015, după ce testele au arătat că respectă limitele referitoare la emisii numai când este activată o anumită funcție.

Conturile serviciilor de e-mail Microsoft au fost “sparte” de hackeri CITEȘTE ȘI Conturile serviciilor de e-mail Microsoft au fost “sparte” de hackeri

De când grupul Vokswagen a recunoscut în 2015 că a înșelat testele pentru emisii din Statele Unite, scandalul s-a extins și la alți producători auto. Daimler a ordonat rechemarea a trei milioane de vehicule pentru reducerea emisiilor motoarelor diesel.

KBA a constatat că funcția pe care a descoperit-o a fost eliminată în timpul actualizărilor software efectuate de Daimler, potrivit Bild am Sonntag.

Purtătorul de cuvânt al Daimler a declarat că producătorul auto a respectat un acord convenit de KBA și Ministerul german al Transporturilor, atunci când a actualizat softurile celor trei milioane de vehicule rechemate.

”Acuzația că am dorit să ascundem ceva prin rechemarea voluntară în service este incorectă”, a spus purtătorul de cuvânt.

În această lună, autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au acuzat BMW, Daimler și Volkswagen că s-au coalizat pentru a bloca introducerea tehnologiei de curățare a emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes