Două milioane din mașinile înmatriculate în Uniunea Europeană sunt electrice sau hibride

Două milioane din mașinile înmatriculate în Uniunea Europeană sunt electrice sau hibride
scris 7 mai 2019

În 2017 erau înmatriculate în Uniunea Europeană 262 milioane de mașini iar aproximativ două milioane (0,8%) din acestea erau vehicule electrice sau hibride care pot fi acționate în combinație cu un motor pe benzină sau pe motorină, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de vehicule electrice și hibride în statele membre ale UE. În special numărul mașinilor hibride cu un motor pe benzină și unul electric din 2017 (1,5 milioane) era de aproape șapte ori mai ridicat decât în 2013 (0,2 milioane), scrie Agerpres.

Traficul aerian pe cele două aeroporturi ale Capitalei a atins aproape 3 milioane pasageri în primul trimestru CITEȘTE ȘI Traficul aerian pe cele două aeroporturi ale Capitalei a atins aproape 3 milioane pasageri în primul trimestru

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile date, există cinci țări în care mai mult de 1% din vehiculele înmatriculate în 2017 erau electrice sau hibride: Suedia (2,4%), Polonia (1,9%), Marea Britanie (1,5%), Franța (1,4%) și Belgia (1,2%). În opt țări, sub 1% din vehiculele înmatriculate erau electrice sau hibride: Luxemburg, Finlanda, Austria, Cipru, Estonia, Spania, Lituania și Portugalia, iar în 11 state sub 1% din vehiculele înmatriculate erau electrice sau hibride: Danemarca, Malta, Italia, Irlanda, Germania, România, Slovacia, Ungaria, Letonia, Cehia și Croația.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
masini electrice
masini hibride