Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică: "Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm cum s-a întâmplat"

Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică: "Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm cum s-a întâmplat"
scris 13 dec 2021

Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică, între insula daneză Bornholm și orașul Ystad din sudul Suediei, a anunțat presa suedeză, potrivit Reuters.

Una dintre nave era înregistrată în Danemarca, iar cealaltă era britanică, a precizat televiziunea publică suedeză SVT.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

"Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm exact cum s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze, Jonas Franzen, scrie Hotnews.ro.

"Nava daneză avea cel puțin două persoane la bord", a precizat Franzen.

O amplă operațiune de salvare era în curs de desfășurare, a precizat SVT.

Agenția suedeză de știri TT a citat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă suedeze care a declarat că una dintre nave avea 90 de metri lungime, iar cealaltă 55 de metri.

Centrul de operațiuni al forțelor de apărare daneze a transmis că nava britanică era încă funcțională, iar echipajul era în siguranță.

Incidentul a avut loc în apele teritoriale suedeze, iar Danemarca a ajutat autoritățile suedeze la operațiunile de salvare. O navă de salvare a fost trimisă de pe insula Bornholm, iar un elicopter fusese de asemenea trimis din partea daneză.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea baltică
nava cargo