EasyJet estimează un declin al profitului anual de 29%, din cauza atacurilor teroriste și a Brexitului

EasyJet estimează un declin al profitului anual de 29%, din cauza atacurilor teroriste și a Brexitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2016

Operatorul britanic low-cost EasyJet estimează un declin de până la 29% al profitului în anul fiscal încheiat la sfârșitul lui septembrie, din cauza atacurilor teroriste din Europa care au redus rezervările de bilete și a deprecierii lirei sterline, în urma votului pro-Brexit al britanicilor, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EasyJet estimează un profit înainte de taxe de 490-495 de milioane de lire sterline, față de 686 de milioane de lire în anul fiscal precedent, acesta urmând să fie primul declin după 2009, scrie News.ro.

Expunerea mai mare a EasyJet la destinații afectate de probleme de securitate, repectiv la Egipt, Turcia și orașele franceze Paris și Nisa, au făcut ca transportatorul aerian să înregistreze rezultate mai slabe decât rivalul low-cost Ryanair.

Directorul general al EasyJet, Carolyn McCall, a afirmat în iulie că operatorul traversează una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani.

Legea care modifică sistemul Bauspar, adoptată de Senat. Prima de stat scade pentru clienții care economisesc fără a lua și credit CITEȘTE ȘI Legea care modifică sistemul Bauspar, adoptată de Senat. Prima de stat scade pentru clienții care economisesc fără a lua și credit

”Am fost afectați în mod disproporționat de evenimentele extraordinare din acest an, dar rețeaua noastră excelentă, controlul costurilor și inițiativele referitoare la venituri și situația financiară solidă susțin încrederea în afacerea noastră”, a declarat joi McCall.

Deprecierea lirei sterline la minimul ultimilor 31 de ani a avut un impact de 90 de milioane de lire asupra profitului anual, a precizat compania, ale cărei acțiuni s-au depreciat cu 35% după referendumul referitor la apartenența Marii Britanii la UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet