Stațiile de benzină vor trebui modernizate până la finele anului 2018, pentru a capta 85% din vaporii de benzină

Stațiile de benzină vor trebui modernizate până la finele anului 2018, pentru a capta 85% din vaporii de benzină
scris 5 oct 2016

Stațiile de benzină autorizate sau construite înainte de 1 ianuarie 2012, cu o cantitate de combustibil tranzitată mai mare de 3.000 mc/an, vor trebui modernizate până la sfârșitul anului 2018, astfel încât captarea vaporilor de benzină emiși în timpul funcționării să fie de cel puțin 85%.

Măsurile au fost stabilite printr-un proiect de lege adoptat de Guvern și care include noi cerințe tehnice pentru operatorii economici din domeniu. Noile cerințe au scopul de a limita cantitățile de vapori de benzină emiși în atmosferă în timpul depozitării, încărcării, descărcării și distribuției acestui carburant de la terminale la stațiile de distribuție, precum și în timpul alimentării autovehiculelor la stațiile de benzină.

Iohannis a rechemat cinci ambasadori și a numit-o pe Elena Ștefoi reprezentant al României în Senegal CITEȘTE ȘI Iohannis a rechemat cinci ambasadori și a numit-o pe Elena Ștefoi reprezentant al României în Senegal

Potrivit proiectului de lege, agenții economici care își desfășoară activitatea în domeniu vor avea obligația instalării echipamentelor de recuperare a vaporilor de benzină și a echipamentelor de monitorizare a emisiilor. Aceste investiții se vor face eșalonat, până la data de 31.12.2018.

Până cel târziu la data de 31 decembrie 2018, orice stație de benzină construită înainte de data de 1 ianuarie 2012 sau pentru care s-a acordat un certificat de urbanism, o autorizație de construire ori o autorizație de funcționare înainte de această dată, cu o cantitate totală tranzitată mai mare de 3.000 mc/an, trebuie să fie echipată cu sistem de recuperare a vaporilor de benzină în proporție de 85%.

Topul celor mai bine plătiți actori de televiziune CITEȘTE ȘI Topul celor mai bine plătiți actori de televiziune

Guvernul arată că adaptarea infrastructurii existente și instalarea echipamentelor de recuperare a vaporilor de benzină, atunci când stația este supusă unei renovări majore la sistemul de alimentare, va conduce la reducerea în mod semnificativ a costurilor.

Tot în scopul asigurării calității aerului, Guvernul a dublat, prin hotărâre, fondurile destinate Programului de dezvoltare și optimizare a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului și a extins perioada de realizare a Programului. Astfel, din Fondul pentru mediu vor fi alocate 100 de milioane de lei pentru perioada 2011-2020 (inițial perioada de derulare a programului era 2011-2016), sub formă de finanțare nerambursabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii benzina
mediu
modernizare
guvern
vapori