Elon Musk are un nou proiect: astroporturi plutitoare

Elon Musk are un nou proiect: astroporturi plutitoare
scris 17 iun 2020

SpaceX va construi astroporturi care vor pluti pe apă și vor fi folosite pentru misiuni spațiale și transport terestru hipersonic.

Elon Musk a anunțat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spațiale plutitoare.

Zvonuri că SpaceX vrea să construiască platforme care plutesc pe apă circulă de mai multă vreme, însă anunțul lui Musk are rolul de a le confirma. SpaceX va face pe viitor lansări de pe astfel de platforme maritime.

Statele Unite vor permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru rețelele 5G CITEȘTE ȘI Statele Unite vor permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru rețelele 5G

Cel mai probabil, astroporturile SpaceX sunt legate de Starship, nava spațială reutilizabilă pe care compania spațială a lui Musk o va folosi pentru misiuni interplanetare și explorare spațială. După misiunea istorică din urmă cu câteva săptămâni, Elon Musk a anunțat că Starship a devenit principala prioritate a SpaceX.

Din câte se pare, SpaceX va prelua platforme petroliere marine pe care le va transforma pentru a putea fi folosite ca porturi spațiale de unde să fie realizate lansările.

Compania lui Musk intenționează să folosească aceleași platforme marine pentru transporturi supersonice de pe un continent pe altul prin tuburile sigilate Hyperloop, care reduc foarte mult rezistența aerului, facilitând viteze de transport de peste 1.200 km/h.

Elon Musk nu se așteaptă ca primele teste pentru transportul hipersonic să fie posibile mai devreme de 2-3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
elon musk
starship
hyperloop