Elveția își închide spațiul aerian „până la noi ordine” din cauza unei defecțiuni

Elveția își închide spațiul aerian „până la noi ordine” din cauza unei defecțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Spațiul aerian elvețian „este închis până la noi ordine” din cauza unei defecțiuni informatice, a declarat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O defecțiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elvețian de control al traficului aerian, la primele ore ale dimineții, motiv pentru care spațiul aerian elvețian a fost închis traficului din motive de siguranță', indică comunicatul de presă Skyguide, arată news.ro.

Operatorul nu a oferit nicio explicație pentru motivele întreruperii, afirmând doar că „această închidere a spațiului aerian se aplică până la o nouă notificare” și subliniind că „deplânge acest incident și consecințele acestuia pentru clienții, partenerii și pasageri aeroporturilor din Geneva și Zürich".

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Aeroportul Internațional Geneva Cointrin a postat pe Twitter că „toate decolările și aterizările pe Aeroportul Geneva sunt suspendate până la ora 11:00” (09:00 GMT).

O purtătoare de cuvânt a aeroportului din Zürich, celălalt hub aerian important din țara alpină, a declarat că aeroportul a rămas deschis în ciuda întreruperii.

Potrivit agenției ATS-Keystone, zborurile internaționale către Elveția au fost redirecționate, în special, către aeroportul din Milano din nordul Italiei.

UPDATE 11.03 Spațiul aerian elvețian a fost redeschis, după o închidere totală a întregului trafic din cauza unei defecțiuni informatice care a durat mai multe ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
avion