Engie România cumpără de la Renault 262 de autovehicule, pentru circa 3,6 milioane euro

Engie România cumpără de la Renault 262 de autovehicule, pentru circa 3,6 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2018

Renault a fost singurul ofertant pentru o solicitare de achiziție din partea Engie România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cei doi mari furnizori de gaze din România, Engie România, va cumpăra 262 de autovehicule de la Renault Commercial Roumanie, valoarea contractului ridicându-se la 16,4 milioane de lei (circa 3,58 milioane euro), fără TVA. Renault a depus singura ofertă primită de Engie la licitația organizată, care estima inițial contractul la aproape 3,86 milioane euro. Acesta este încheiat pentru o perioadă de un an.

În anunțul de participare la licitație, furnizorul de gaze a menționat că dorește să achiziționeze 262 de autovehicule noi, dintre care 250 de utilitare, diverse modele, precum și 12 autoturisme, pentru desfășurarea activității. Totodată, Engie vrea din partea constructorului auto o garanție de bună execuție, în valoare de 5 % din prețul contractului fără TVA. Aceasta va fi constituită printr-un instrument de garantare emis de o bancă sau o companie de asigurări.

Un client constant al Renault

Renault a câștigat și licitația organizată la finalul anului 2016 de către Engie România, prin care a cumpărat anul trecut 266 de autovehicule, pentru 3,21 milioane euro, fără TVA. Engie România este unul din cei doi mari furnizori de gaze de pe piață, alături de E.ON.

Grupul francez Engie este prezent în Romania în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice. Engie România și filialele sale au 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 19.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW și au 3.620 de angajați.

Renault Commercial Roumanie, parte a grupului francez Renault, comercializează pe piața românească mărcile Dacia, Renault și Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie romania
renault