EXCLUSIV e-Mobility Rentals s-a dus la Londra pentru a atrage 5 milioane de euro, cu plan de extindere inclusiv pe piețele vest-europene

EXCLUSIV e-Mobility Rentals s-a dus la Londra pentru a atrage 5 milioane de euro, cu plan de extindere inclusiv pe piețele vest-europene
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 17 mar 2023

Platforma e-Mobility Rentals, primul serviciu de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile din Europa, negociază atragerea unei finanțări de 5 milioane de euro, pentru a se extinde la început în România și, până la finele anului viitor, în Benelux, Olanda, Germania, Franța și Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania are acum 100 de mașini electrice de dimeniuni mici, destinate în special curierilor și livratorilor de mâncare,  încă 400 – dintre care jumătate din noua generație, cu autonomie mult mai mare, pentru transportatori și utilizare personală – urmând să completeze flota până la finele anului.

“Peste 50 de mașini sunt deja închiriate, în baza unor contracte cu o durată de minimum o lună. Costurile sunt de 20 euro pe zi plus TVA pe mașină, sumă în care sunt incluse trei baterii pe zi cu o autonomie de circa 60 km fiecare și mentenanța”, spune, într-o discuție cu Profit.ro, CEO-ul e-Mobility Rentals, Eduard Anghel.

EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“

Sunt 10 stații disponibile acum în București, dintre care 5 sunt amplasate în parcările Kaufland. 

Până la sfârșitul anului, numărul stațiilor din București se va dubla, iar platforma va fi disponibilă și în alte orașe mari din România, în funcție de cerere.

“Suntem în discuții avansate cu o companie mare de curierat, pentru o perioadă de teste, de 3 luni, în București, după care vom merge și în alte orașe mari”, spune Anghel.

EXCLUSIV Afacerile Poștei Române au explodat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Afacerile Poștei Române au explodat

Vehiculele și bateriile care le alimentează sunt fabricate în China, iar sistemul cu baterii interschimbabile a fost proiectat special pentru e-Mobility Rentals, companie fondată de Cosmin Alexandru Văleanu.

Flota include acum 100 de mașini ce pot circula cu o viteză de până la 50 km pe oră, dintre care sunt deja închiriate peste 50, și scutere. Alte 200 de mașini vor fi disponibile peste câteva luni.

“Până la sfârșitul anului vom avea încă 200 de mașini, din generația nouă, care pot circula cu 100 kilometri pe oră și vor avea o autonomie de 320 kilometri, destinate în special flotelor corporate și utilizării personale sau familiale”, spune Anghel.

EXCLUSIV Proprietarii Dedeman cumpără o suprafață imensă de pământ de la cel mai mare manager de terenuri agricole din lume. Cea mai mare tranzacție a ultimilor ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii Dedeman cumpără o suprafață imensă de pământ de la cel mai mare manager de terenuri agricole din lume. Cea mai mare tranzacție a ultimilor ani

Planurile companiei includ și construirea unei linii de asamblare a bateriilor, în România, fiind în analiză trei posibile locații, relativ aproape de București. Proiectul ar urma să fie lansat spre finele anului, cu finanțare proprie.

Pentru extinderea serviciului în România și pe piețele vest-europene, e-Mobility Rentals caută o finanțare de 5 milioane de euro, pentru care și-a prezentat conceptul investitorilor la Londra, în cadrul unei conferințe dedicate start-up-urilor și antreprenorilor, Alpha Wolves.

“În urma participării la acest eveniment am început mai multe discuții, cu fonduri de investiții și private equity”, spun reprezentanții companiei.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește un nou ansamblu major, pe un teren cumpărat de la IKEA și NCH, parte dintr-o fostă fabrică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește un nou ansamblu major, pe un teren cumpărat de la IKEA și NCH, parte dintr-o fostă fabrică

Primele piețe externe ar urma să fie cele din zona Benelux, urmate de Olanda, Germania, Franța și, ulterior, Marea Britanie.

Fondurile investite până acum în proiect însumează 2 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini electrice
închirieri