Fabrica VW din Slovacia va produce noua familie de mașini electrice de clasă mică a grupului

Fabrica VW din Slovacia va produce noua familie de mașini electrice de clasă mică a grupului
scris 22 mai 2019

Volkswagen Group va construi noua familie de vehicule electrice de mici dimensiuni în Slovacia, potrivit unor informații încă neconfirmate. În prezent, uzina din Bratislava este folosită pentru producția Up/Citigo/Mii.

Volkswagen a luat decizia de a produce o familie de automobile electrice de mici dimensiuni în uzina în care astăzi sunt fabricate cele mai mici mașini din grup, VW Up, Skoda Citigo și Seat Mii, potrivit unor informații publicate de ziarul german Handelsblatt, care citează surse din companie. Potrivit aceleiași surse, mașinile ar urma să coste sub 20.000 de euro.

Volkswagen anunțase anterior că marca SEAT va coordona proiectul dezvoltării unor automobile electrice de mici dimensiuni, construite pe platforma MEB (Modular E-Antriebs-Baukasten), modificată. Mașinile vor avea aproximativ 4 metri lungime și vor înlocui actualele versiuni electrice ale modelelor Up, Citigo și Mii, fiind țintit un volum de peste 200.000 de unități vândute anual. Cele trei vehicule electrice ar putea fi lansate în 2022.

FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat CITEȘTE ȘI FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat

Sursa citată de jurnaliștii germani susține că decizia de a produce mașinile în Slovacia a fost luată din perspectiva salariilor și altor costuri, mai mici, astfel ca prețul să poată fi competitiv. Fabrica din Emden, Germania, care ar fi trebuit să găzduiască producția acestor modele, va fi folosită pentru producția unui nou SUV electric compact, preluat de la uzina din Zwickau.

Volkswagen lansează în acest an primul model complet electric, construit pe platforma MEB, denumit ID.3. Mașina va intra în producție în această toamnă și va fi livrată începând cu 2020.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw group
masini electrice
vw e-up
vw id
skoda citigo
seat mii