Fiat Chrysler vrea să amâne plata unei părți a salariului angajaților. CEO-ul Mike Manley renunță la 50% din salariu

Fiat Chrysler vrea să amâne plata unei părți a salariului angajaților. CEO-ul Mike Manley renunță la 50% din salariu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 apr 2020

Fiat Chrysler Automobiles va amâna plata salariilor angajaților, potrivit unei note interne, în timp ce șeful companiei și-a asumat o reducere de 50% din venituri, însă vrea un acord al salariaților pentru acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News

Fiat Chrysler este nevoit să reducă salariile angajaților, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, după cum reiese dintr-o notă internă, trimisă tuturor angajaților, scrie Automotive News.

Mike Manley a anunțat toți angajații că efectele crizei de coronavirus au afectat serios compania, astfel că el renunță la jumătate din salariul său, iar alți 19 membri ai Consiliului de Administrație vor renunța la 30% din bani. În plus, președintele John Elkan și restul șefilor din board nu vor mai primi nicio compensație în acest an.

În acest context, el cere angajaților care nu au suferit un „impact al planului de reducere a activității” să accepte o amânare cu 20% a plății salariului. Mike Manley spune că procesul va diferi de la o țară la alta și că „va fi nevoie de un acord”. Nu a precizat când vor fi achitate sumele restante, dar CEO-ul FCA a spus că această amânare este necesară pentru a evita concedieri.

Salonul Auto de la Paris din 2020 a fost anulat. Evenimentul trebuia să găzduiască lansarea noilor Dacia Logan și Sandero CITEȘTE ȘI Salonul Auto de la Paris din 2020 a fost anulat. Evenimentul trebuia să găzduiască lansarea noilor Dacia Logan și Sandero

„Protecția sănătății financiare a companiei este responsabilitatea fiecăruia și începe natural cu mine și conducerea FCA”, a mai scris șeful constructorului italian de automobile.

Și General Motors a anunțat o amânare a plății salariilor de 20%, dar pentru șase luni. Conducerea GM a promis că banii vor fi plătiți cu dobândă începând din martie 2021.

Fiat Chrysler Automobiles are activități de producție în Europa și SUA, Mexic și America de Sud, în Turcia, India și China, în total peste 100 de uzine de automobile, motoare și componente, în care lucrează 192.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat salarii
fca reducere salarii