Firma de închirieri de avioane Avalon a efectuat o depreciere a activelor de 304 milioane de dolari din cauza impactului blocării unor 10 avioane în Rusia

Firma de închirieri de avioane Avalon a efectuat o depreciere a activelor de 304 milioane de dolari din cauza impactului blocării unor 10 avioane în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Cel mai mare locator de avioane din lume, Avolon, a efectuat în primul trimestru o depreciere a activelor de 304 milioane de dolari, pentru a acoperi întregul impact financiar avut de cele 10 avioane blocate în Rusia în urma sancțiunilor Uniunii Europene, care au forțat rezilierea tuturor contractelor de leasing ruse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania irlandeză Avolon a declarat că a redus valoarea contabilă a avioanelor la zero, după ce a recuperat doar patru avioane până în prezent, scrie News.ro.

Ford Mustang Mach-E, actualizare de performanță: acum poate remorca o barcă CITEȘTE ȘI Ford Mustang Mach-E, actualizare de performanță: acum poate remorca o barcă

De asemenea, compania a adoptat un ton optimist cu privire la perspectivele pentru sectorul în care își desfășoară activitatea, deoarece călătoriile aeriene s-au reluat în mare măsură după o serie de blocaje determinate de Covid-19.

”Deși continuăm să depunem toate eforturile pentru a recupera aceste active, recunoaștem deprecierea totală în acest trimestru, lăsând ferm în urmă impactul financiar al sancțiunilor rusești”, a declarat directorul general  al companiei, Dómhnal Slattery într-un comunicat.

Peste 400 de avioane închiriate, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, au rămas în Rusia după termenul limită de 28 martie de anulare a contractelor, în conformitate cu sancțiunile occidentale introduse din cauza războiului din Ucraina, lăsând locatorii să se confrunte cu potențiale deprecieri grele sau cu o lungă bătălie de asigurări.

Avolon a raportat o pierdere netă de 182 de milioane de dolari pentru trimestrul respectiv, dar a spus că venitul net ajustat de 80 de milioane de dolari, excluzând impactul Rusiei, este cea mai puternică performanță trimestrială de la debutul pandemiei de Covid-19.

Slattery a spus că performanța îmbunătățită a fost determinată în mare măsură de redeschiderea rapidă a granițelor din Asia și de creșterea numărului de zboruri la nivel global, ceea ce a dus la rate mai mari de colectare a numerarului.

Avolon deținea și gestiona o flotă de 592 de aeronave la sfârșitul lunii martie.

”Această performanță reafirmă punctele forte inerente ale afacerii noastre și rezistența absolută a modelului de leasing de avioane, oferindu-ne încredere în perspectivele pentru restul anului”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
avalon