Fondurile programului Rabla Plus pentru firme au fost suplimentate. Tichetele pentru persoane fizice - epuizate în premieră

Fondurile programului Rabla Plus pentru firme au fost suplimentate. Tichetele pentru persoane fizice - epuizate în premieră
scris 21 aug 2019

Guvernul a decis miercuri, printr-o hotărâre, suplimentarea Programului Rabla Plus pentru persoanele juridice cu 20 milioane lei, după ce toate tichetele pentru persoane fizice disponibile au fost epuizate, pentru prima dată în istoria programului.

Anterior, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțar că programul va fi suplimentat pentru persoanele fizice cu 15 milioane de lei, iar acum Executivul a decis alocarea unei sume mai mari pentru segmentul destinat companiilor, respectiv 20 milioane lei.

România are miercuri cel mai mare preț al energiei din regiune și importă peste 1.000 de MW CITEȘTE ȘI România are miercuri cel mai mare preț al energiei din regiune și importă peste 1.000 de MW

Toate tichetele pentru persoane fizice disponibile în Programul Rabla Plus au fost epuizate, pentru prima dată în istoria programului, astfel că bugetul acestuia va fi suplimentat începând de luni cu 15 milioane de lei, a anunțat luna trecută Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 

Potrivit sursei citate, bugetul alocat inițial pentru persoanele fizice, în valoare de 15 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului, ceea ce demonstrează interesul tot mai crescut al românilor față de acest tip de autovehicule prietenoase cu mediul, comparativ cu anul 2018, când același buget de 15 milioane de lei, a fost rezervat pe parcursul întregului an.

Investitorii de portofoliu „trântesc” majorarea de capital social de la Transelectrica, în care ar fi trebuit să vină cu bani de acasă CITEȘTE ȘI Investitorii de portofoliu „trântesc” majorarea de capital social de la Transelectrica, în care ar fi trebuit să vină cu bani de acasă

"Pentru că apetitul românilor pentru mașini curate este în creștere, am decis să suplimentăm bugetul Rabla Plus pentru persoane fizice cu încă 15 milioane de lei, începând de luni. Ne dorim ca și această nouă alocare să fie consumată până la sfarșitul anului", declara luna trecută viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

În cadrul acestui program, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din prețul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla plus
vehicule electrice
masini electrice
masini hibrid
subventii de stat masini electrice
administratia fondului pentru mediu
ecotichete rabla plus