Ford declanșează concedieri

Ford declanșează concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Gigantul american Ford intenționează să reducă peste 1.000 de locuri de muncă la principala sa fabrică germană, din Köln, a informat publicația germană Automobilwoche, citând surse anonime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Consiliului de Administrație a convocat pentru luni o întâlnire cu toți cei 14.000 de angajați ai fabricii din Köln, cea mai mare companie Ford din Germania, se arată în raport, conform Reuters.

VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente CITEȘTE ȘI VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente

Ford, care conform site-ului său are aproximativ 20.000 de angajați în Germania, a refuzat să comenteze raportul, dar a spus că transformarea la vehicule electrice necesită o „schimbare semnificativă” în modul în care produce mașini.

„Nu avem niciun comentariu cu privire la speculațiile actuale despre o posibilă restructurare a Ford în Europa”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație scrisă.

„Transformarea necesită o schimbare semnificativă în modul în care dezvoltăm, construim și vindem vehicule Ford și va avea un impact asupra structurii noastre organizaționale, talentului și competențelor de care vom avea nevoie în viitor. Mai multe detalii vor fi împărtășite odată ce planurile noastre vor fi definitive și i-am informat mai întâi pe angajații noștri”, se adaugă în declarație.

VIDEO&FOTO Prima aeronavă spion NATO a venit în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Prima aeronavă spion NATO a venit în România

Ford investește aproximativ 2 miliarde de dolari în extinderea fabricii din Köln, care produce pentru Ford Fiesta, precum și motoare și transmisii.

Producătorul auto din SUA s-a angajat să vândă exclusiv mașini electrice pentru pasageri în Europa până în 2030 și plănuiește trei noi vehicule electrice pentru pasageri și patru noi vehicule electrice comerciale în Europa până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford saarlouis
ford inchidere fabrica
ford suv electric