VIDEO Podul peste Olt: Cum s-a ridicat cel mai lung viaduct din România

VIDEO Podul peste Olt: Cum s-a ridicat cel mai lung viaduct din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Asociația Pro Infrastructură a publicat imagini cu viaductul de acces pe Podul peste Olt de pe Drumul Expres Craiova-Pitești, DEx12.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În exclusivitate: timelapse cu viaductul de acces pe Podul peste Olt de pe DEx12. 

VIDEO Vremea extremă transformă orașul Buffalo într-o \ CITEȘTE ȘI VIDEO Vremea extremă transformă orașul Buffalo într-o "zonă de război”

Imaginile surprind fazele finale din procesul de construire a viaductului de acces pe Podul peste Olt de pe Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești timp de 12 luni, între iunie 2021 și mai 2022.”, menționează reprezentanții API.

Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019, arată Adevarul.

În urmă cu câteva zile, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că va rezilia contractele cu constructorul italian Tirrena Scavi, motivând slaba mobilizare și incapacitatea financiară a antreprenorului de a continua proiectele pe care le derulează.

Compania anunță că pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova–Pitești progresul fizic este de doar 57,06%, deși termenul contractual de finalizare era 2022.

Podul peste Olt are 1.700 metri lungime, este ușor în curbă și în pantă și va fi cel mai lung pod din interiorul țării.

Podul peste Olt are o deschidere centrală de circa 70 de metri, iar el practic se continuă cu un viaduct cu o lungime totală de peste 1,7 km cu 38 de deschideri mai mici care „urcă” drumul expres mai departe pe dealul din capătul luncii, la sud de Slatina.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
drum expres