Ford Motor a realizat în 2023 cele mai mari vânzări de vehicule în SUA din 2020

Ford Motor a realizat în 2023 cele mai mari vânzări de vehicule în SUA din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Ford Motor a anunțat cele mai bune vânzări anuale de mașini din Statele Unite din 2020, alimentate de cererea susținută pentru SUV-urile și camionete-urile crossover ale producătorului auto, la o zi după ce mulți alți producători auto au raportat creșteri de două cifre ale vânzărilor de vehicule noi pe această piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul auto din Detroit a declarat că vânzările de vehicule din SUA au crescut cu 7,1%, până la 1,99 milioane de unități în 2023, scrie News.ro.

Scădere drastică pentru Dacia, pe piața din Germania CITEȘTE ȘI Scădere drastică pentru Dacia, pe piața din Germania

În 2020, Ford a publicat vânzări de vehicule noi de puțin peste 2 milioane de unități.

În general, vânzările de vehicule noi din SUA au atins anul trecut aproximativ 15,5 milioane de unități, dintre care vehiculele electrificate, inclusiv hibrizii, au reprezentat aproape 17%, potrivit datelor de la Wards Intelligence.

Cumpărătorii americani s-au orientat către vehicule mai mari, cum ar fi SUV-urile crossover și camionete, în locul sedanurilor și hatchback-urilor, deoarece consumatorii preferă siguranța și utilitatea acestor vehicule.

Cu toate acestea, analiștii au avertizat că ratele mari ale dobânzilor pot afecta apetitul consumatorilor pentru vehicule noi în viitor.

Vânzările de modele EV Ford, cum ar fi camioneta F-150 Lightning și crossover-ul Mustang Mach-E, au crescut, de asemenea, cu aproape 18%, până la 72.608 de unități, față de un an mai devreme.

Modelele electrice ale companiei au reprezentat 3,6% din vânzările totale.

Vânzările de vehicule hibride ale Ford au crescut cu peste 25%, la 133.743 de unități, comparativ cu anul trecut, și au reprezentat aproximativ 7% din vânzările sale totale.

Cu vânzări de 1,99 milioane de vehicule, Ford a fost al treilea producător de automobile ca mărime din Statele Unite, după General Motors și Toyota.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
sua