Siemens cumpără o flotă de 1.000 de ID.4 de la Volkswagen

Siemens cumpără o flotă de 1.000 de ID.4  de la Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 ian 2024

Unul dintre marii producători de componente electronice pentru industria auto, Siemens AG, a cumpărat o flotă de 1.000 de automobile electrice de la Volkswagen, pentru a-și suplimenta parcul auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a reușit să vândă o flotă importantă, 1.000 de vehicule complet electrice, partenerilor de la Siemens AG, care își înnoiește parcul auto în cadrul strategiei de electrificare. Modelul cumpărat este ID.4, un SUV cu dimensiuni compacte și două versiuni de baterie.

PowerCo, divizia de baterii a VW Group, promite 500.000 de km de funcționare pentru bateriile solide CITEȘTE ȘI PowerCo, divizia de baterii a VW Group, promite 500.000 de km de funcționare pentru bateriile solide

"Flotele de companii și autoritățile publice oferă o pârghie semnificativă pentru creșterea pieței de mobilitate electrică. Prin urmare, electrificarea flotelor auto este, de asemenea, de o importanță centrală pentru noi, la Volkswagen Financial Services. Observăm că din ce în ce mai mulți manageri de flote își electrifică și vehiculele de serviciu. Acest lucru arată cât de potrivită și practică a devenit mobilitatea electrică pentru utilizarea de zi cu zi", a declarat Armin Villinger, Președintele Consiliului de Administrație al Volkswagen Leasing GmbH, divizia care administrează acest contract.

Siemens și-a stabilit ca obiectiv transformarea întregii flote auto într-una neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 și complet electrică până în 2030. "Electrificarea flotei noastre este un angajament clar pentru atingerea obiectivelor noastre climatice. Dar dorim, de asemenea, să fim un pionier în industria noastră și să trimitem un semnal clar pentru gestionarea durabilă a flotei, în conformitate cu cadrul nostru DEGREE ", a explicat Stefan Kurz, șeful managementului global al flotei la Siemens. El a adăugat: "Am ales Volkswagen ID.4 deoarece, în opinia noastră, vehiculul oferă o combinație bună de autonomie, viteză de încărcare, volum portbagaj și preț".

Dacia a anunțat prețurile lui Duster 3. A fost anunțată și data primelor livrări. Devine cea mai scumpă Dacia din istoria mărcii CITEȘTE ȘI Dacia a anunțat prețurile lui Duster 3. A fost anunțată și data primelor livrări. Devine cea mai scumpă Dacia din istoria mărcii

VW ID.4 este primul SUV complet electric al mărcii, având și o variantă coupe, ID.5, cu performanțe și specificații tehnice similare. Mașina are dimensiuni de clasă compactă, dar spațiul interior se apropie de cel al clasei medii, ca urmare a arhitecturii electrice oferite de platforma MEB. Autonomie oferită de cele două versiuni de baterie începe de la aproximativ 360 km și ajunge, pe versiunea de 77 kWh, la 530 km.

Volkswagen Financial Services este divizia comercială a grupului Volkswagen AG, care include Volkswagen Bank, Porsche Financial Services și companiile de servicii financiare din SUA și Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
siemens
masini electrice
flota auto electrica