Ford Motor recheamă zeci de mii de vehicule electrice Mustang Mach-E în SUA

Ford Motor recheamă zeci de mii de vehicule electrice Mustang Mach-E în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Ford Motor recheamă aproximativ 49.000 de vehicule electrice Mustang Mach-E în Statele Unite, deoarece o piesă s-ar putea supraîncălzi și ar putea duce la o pierdere a puterii de propulsie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea mare producător auto din SUA a spus că încărcarea rapidă în curent continuu și evenimentele repetate ale pedalei larg deschise pot cauza supraîncălzirea contactorilor principali ai bateriei de înaltă tensiune, scrie News.ro.

EXCLUSIV Dacia explică invitația-surpriză pentru angajați la plecări voluntare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia explică invitația-surpriză pentru angajați la plecări voluntare

Ford a spus că va aborda problema care poate apărea la vehiculele Mach-E construite de la sfârșitul lunii mai 2020 până la sfârșitul lunii mai 2022 cu o actualizare software care ar urma să înceapă luna viitoare.

Dealerii nu pot livra vehicule noi clienților până când vehiculele au actualizarea software-ului.

Ford a spus că ”supraîncălzirea poate duce la  formarea unui arc și la deformarea suprafețelor de contact electric, ceea ce poate duce la un contactor care să rămână deschis sau la un contactor care se sudează închis”.

Dacă un contactor supraîncălzit se deschide în timpul conducerii, poate duce la o pierdere a puterii de propulsie, crescând riscul de accident.

Din 2021, Ford a emis cinci rechemari pentru diferite vehicule Mustang Mach-E, inclusiv rechemarea a aproape 500 de vehicule pentru o problemă de software care putea cauza accelerații neintenționate.

Aceste rechemari au inclus șuruburi slăbite și lipirea inadecvată a parbrizului și a geamului de acoperiș panoramic.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
mustang mach-e