Stellantis părăsește ACEA, asociația industriei auto din Europa

Stellantis părăsește ACEA, asociația industriei auto din Europa

Carlos Tavares

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iun 2022

Grupul auto Stellantis, care reunește 14 mărci ale fostelor companii Peugeot Citroen, din Franța, Fiat, din Italia, și Chrysler, din SUA, a anunțat că va părăsi Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare și mai influent grup de companii din industria auto europeană, care reunește producătorii de automobile din toată lumea care au activități de producție și comercializare de autovehicule pe teritoriul Europei, a anunțat că va părăsi asociația pentru a merge mai departe cu un „Forum al Libertății de Mobilitate”. Grupul spune că vrea să abordeze diferit activitățile de lobby „printr-o interacțiune mai directă cu cetățenii și cei implicați”.

„Acțiunea rerepzintă abordarea Stellantis pentru a conduce modul în care lumea se mișcă”, mai spun cei de la Stellantis, în justificarea gestului lor.

Decizia pare a fi luată în legătură cu noi numiri făcute în cadrul ACEA, o asociație pe care inclusiv Carlos Tavares a condus-o ca președinte, de curând, prin rotație. ACEA anunțase numirea lui Siegfried de Vries, care a plecat de la grupul de lobby CLEPA, pentru a deveni director general al ACEA.

“While the European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) respects the decision of Stellantis to withdraw its membership of the association at the end of this year, we regret to see them leave," the group said in a statement. "We remain committed to act as a strong common voice of EU-based car, truck, van and bus makers."

ANALIZĂ Dacia și Tesla, liderii pieței de mașini electrice din România. Înmatriculările cu zero emisii au crescut de șase ori într-un singur an CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Dacia și Tesla, liderii pieței de mașini electrice din România. Înmatriculările cu zero emisii au crescut de șase ori într-un singur an

„Provocările de mediu cu care ne confruntăm, împreună cu un mediu de afaceri în evoluție rapidă, necesită o abordare la 360 de grade, eficientă, globală și incluzivă, care să-i implice pe toți cei care doresc să contribuie la construirea mobilității durabile”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Intenționăm să creăm un forum public în care contribuitorii să se poată reuni pentru a aborda întrebările cheie din jurul dezbaterii privind mobilitatea decarbonizată și pentru a oferi următorii pași pe care să-i luăm împreună. Este în joc accesul la o mobilitate curată, sigură și accesibilă pentru cetățenii din întreaga lume.”

Reprezentanții ACEA au răspuns la declarația lui Tavares, spunând că regretă plecarea Stellantis din asociație. „În timp ce ACEA respectă decizia Stellantis de a se retrage din calitatea de membru al asociației la finalul acestui an, regretăm să-i vedem că pleacă. Rămânem angajați să acționăm ca o voce comună, puternică a producătorilor de autoturisme, camioane, vehicule comerciale și autobuze”.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
acea