Ford pregătește o nouă rundă de concedieri în Statele Unite

Ford pregătește o nouă rundă de concedieri în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Producătorul auto american Ford Motor pregătește o nouă rundă de concedieri în rândul salariaților săi din Statele Unite, a anunțat Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie 2022, compania anunțase că intenționează să-și scadă costurile structurale cu până la trei miliarde de dolari la divizia de vehicule pe combustie, iar în august Ford a informat că va renunța în total la 3.000 de angajați, majoritatea din America de Nord și India, scrie Agerpres.

Hyundai este interesată de acces la Superchargerele Tesla, cu condiția ca americanii să le facă mai rapide CITEȘTE ȘI Hyundai este interesată de acces la Superchargerele Tesla, cu condiția ca americanii să le facă mai rapide

Conform WSJ, noua rundă de concedieri va afecta angajații de la diviziile de vehicule electrice și software din Detroit, SUA, dar numărul celor care vor pleca nu a putut fi aflat.

Reprezentanții Ford nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informația.

Majorările de prețuri și cererea în creștere pentru vehicule electrice au ajutat producătorii auto să contracareze efectele inflației ridicate, deși costurile mai ridicate cu materiile prime afectează afacerile. Companiile auto încearcă să țină costurile sub control la diviziile lor costisitoare de vehicule electrice.

Producătorul auto american are trei divizii: Ford Model e (vehicule electrice), Ford Blue (vehicule pe combustie) și Ford Pro (vehicule comerciale și servicii).

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
concedieri
sua