Ford Puma și Dacia Duster - în topul celor mai vândute mașini din segmentul B-SUV, cel mai popular în Europa în acest an

Ford Puma și Dacia Duster - în topul celor mai vândute mașini din segmentul B-SUV, cel mai popular în Europa în acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 dec 2023

Europenii sunt tot mai atașați de SUV-uri, iar segmentul cel mai popular rămâne cel al SUV-urilor de clasă B, în care se află și cele două modele produse în România. VW T-Roc este în continuare lider, dar Puma și Duster  rămân în preferințele publicului european, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SUV-urile subcompacte, de clasă B, au înregistrat în acest an un volum de aproape 1,7 milioane de unități vândute în Europa, făcând din acest segment cel mai popular din regiune, peste SUV-urile compacte, care au vândut 1,47 milioane de unități, mai mult decât hatchback-urile de clasă B, care au avut 1,37 milioane de unități, dar și peste clasa compactă, care a vândut 1,13 milione de automobile. Acestea sunt, practic, cele mai vândute tipuri de caroserii din Europa, singurele cu peste un milion de exemplar evândute în primele 10 luni ale anului.

FOTO ANUNȚ - Când va fi deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. \ CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Când va fi deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. "Un pod spectaculos din județul Argeș este foarte aproape de deschidere!"

În cel mai popular dintre ele, B-SUV, se află Ford Puma și Dacia Duster, ambele fabricate în România. Puma s-a vândut de la începutul anului în 128.400 exemplare, în creștere cu peste 15 procente, față de anul trecut, cifre care îl plasează pe locul al treilea, iar Duster are o creștere mai mică, 7 procente, cu un volum de 119.800 unități vândute, pe fondul schimbării de generații, fiind clasat pe locul 5. Pe primul loc în segment rămâne VW T-Roc, care se află de altfel în top 3 al vânzărilor, pe toate segmentele, în 2023, iar pe locul al doilea Toyota Yaris Cross, ambele având creșteri foarte mari față de anul trecut.

Celelalte SUV-uri cu popularitate din segment sunt Peugeot 2008, Renault Captur, Opel Mokka, VW T-Cross, Hyundai Kona și Skoda Kamiq. În total, anul acesta s-au vândut cu 230.000 de astfel de SUV-uri mai mult decât anul trecut.

Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen CITEȘTE ȘI Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen

Celelalte modele produse în România se găsesc și ele printre cele mai vândute. Dacia Sandero, care este lider absolut al pieței auto din Europa, este cel mai vândut dintre hatchback-urile de clasă B, cu 184.000 de unități, iar Dacia Jogger se află pe locul 10 în segmentul compact al SUV-urilor și crossoverelor, cu o creștere de peste 65%.

Lider al acestui segment este VW Tiguan. Dacia Spring este a șaptea cea mai vândută mașină de clasă A, cu 47.000 de unități vândute și o creștere de 46%, într-un segment condus de foarte mulți ani de Fiat Panda și Fiat 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
dacia duster
vanzari b suv europa