Fosta RATB crește substanțial amenzile pentru călătorii prinși fără bilet. Între timp, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund

Fosta RATB crește substanțial amenzile pentru călătorii prinși fără bilet. Între timp, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund
scris 26 nov 2018

Amenda pentru călătorii Societății de Transport București care merg fără bilet sau abonament valabil va crește de la 150 de lei la 500 de lei, potrivit noului regulament al serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București–Ilfov. 

Cei care circulă fără tichet de călătorie au în continuare posibilitatea de achitare a unei supra-taxe de 50 de lei, dacă au bani și pot plăti pe loc, scrie Hotnews.

Amenda pentru cei care nu validează cardul de călătorie la fiecare urcare în mijlocul de transport, chiar dacă au abonament valabil, este de 150 lei.

Proiectul care introduce acciza pentru sucurile cu zahăr, la un pas de adoptare CITEȘTE ȘI Proiectul care introduce acciza pentru sucurile cu zahăr, la un pas de adoptare

Regulamentul a fost deja aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov. 

Reprezentanții STB nu au stabilit data exactă la care intră în vigoare aceste amenzi, însă este vorba de luna decembrie. 

Recent, Profit.ro a relatat că reclamațiile continuă la adresa șoferilor fostei RATB față de modul în care tratează călătorii, ultimul caz semnalat fiind abandonarea pe timp de noapte, în stația de autobuz, a unor minori care doreau să achite călătoria prin SMS. În acest caz, șoferul a refuzat să le accepte îmbarcarea în autobuz pe motiv că nu au cartelă, fără să îl intereseze plata prin SMS a călătoriei, opțiune valabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
amenda
calatori