FOTO BYD lansează un rival pentru Tesla Model Y

FOTO BYD lansează un rival pentru Tesla Model Y
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 nov 2023

Cel mai mare rival al Tesla, compania chineză BYD, pregătește lansarea peste numai câteva zile a unui automobil complet electric care să concureze cu Tesla Model Y, cel mai vândut automobil electric în toată lumea, în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BYD a publicat primele schițe ale viitorului automobil numit Sea Lion 07 (Leul de mare), un automobil care face parte din seria numită Ocean, dezvoltată pe baza conceptului Ocean-X.  Designul său a fost creat ca și celelalte modele din serie de Wolfgang Egger, fost designer al Audi. Modelul, un SUV cu propulsie exclusiv electrică, va beneficia de platforma 3.0 a companiei, dar informații detaliate privind motorul și bateria nu au fost dezvăluite deocamdată. Presa din China estimează că SUV-ul va fi poziționat sub modelul Song L, de asemenea un SUV electric, astfel că prețul ar putea să fie între 30.000 și 38.000 de dolari.

O nouă stație de metrou va fi deschisă CITEȘTE ȘI O nouă stație de metrou va fi deschisă

Schițele publicate de BYD arată clar o siluetă de SUV coupe, cu o linie care amintește de Model Y, însă are proporții ușor diferite.

BYD este cea mai mare companie din lume după vânzările de automobile electrificate, atât electrice cât și hibrid, însă este pe locul al doilea după Tesla, pe segmentul pur electric. În acest an există posibilitatea să depășească marca americană, în trimestrul al patrulea, dacă previziunile companiei se adeveresc.

Koc Holding, Ford și LG renunță la fabrica de baterii din Turcia, din cauza „ritmului de adoptare a vehiculelor electrice” CITEȘTE ȘI Koc Holding, Ford și LG renunță la fabrica de baterii din Turcia, din cauza „ritmului de adoptare a vehiculelor electrice”

În trimestrul 3, Tesla a vândut 435.059 vehicule vândute, un volum considerat sub așteptări de analiști, iar BYD a vândut 431.603 de automobile electrice, dintr-un total de peste 800.000 de vehicule vândute.

BYD vinde în Europa trei modele electrice, dintre care cel mai cunoscut este Atto 3, acesta fiind și cel mai accesibil. Compania intenționează să construiască o uzină în Ungaria, pentru a putea produce aici mașinile destinate pieței din Europa.

FOTO BYD lansează un rival pentru Tesla Model Y

FOTO BYD lansează un rival pentru Tesla Model Y

FOTO BYD lansează un rival pentru Tesla Model Y

viewscnt
Afla mai multe despre
byd suv
tesla model 3