FOTO Mercedes se pregătește să lanseze noul SUV GLB, cu o cutie automată fabricată la Sebeș și 7 locuri

FOTO Mercedes se pregătește să lanseze noul SUV GLB, cu o cutie automată fabricată la Sebeș și 7 locuri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 iun 2019

Mercedes-Benz a prezentat un teaser al viitorului model GLB, un SUV compact care va completa gama producătorului din Stuttgart. Nu este electric, nici măcar hibrid, dar amintește de celebrul G Class și va sta între GLA și GLC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz se pregătește să lanseze cel mai nou SUV al mărcii, un automobil care nu este electric, cel puțin nu deocamdată, ci are trăsături clasice de off-roader, fiind dezvoltat tocmai pentru a folosi imaginea lui G Class. În teaserul de pe Facebook al Mercedes-Benz se spune că este inteligent ca un smartphone și practic ca un briceag elvețian („multitool”).

FOTO Mercedes se pregătește să lanseze noul SUV GLB, cu o cutie automată fabricată la Sebeș și 7 locuri

Merceeds a prezentat anul acesta, la Shanghai, un concept care prefigura noul model de serie, însă marca preferă să lanseze noul GLB la Frankfurt, în mijlocul Germaniei și al Europei.

 „Ne-am întrebat dacă există spațiu între GLA și GLC în gama noastră de SUV-uri de succes”, spunea Britta Seeger, șefă a vânzărilor Mercedes-Benz, povestind cum s-a născut GLB. „Concept GLB este răspunsul la această întrebare. Cu el demonstrăm ideile creative pe care le avem pentru acest segment”. Ea mai spune că GLB este un SUV practic și durabil, cu dimensiuni compacte.

Analiștii sunt de părere că GLB va depăși la vânzări GLA, cel puțin în SUA, datorită gradului ridicat de utilitate (va avea 7 locuri și va fi mai spațios).

Mercedes GLB va fi construit pe noua platformă MFA2, aceeași pe care vor mai fi dezvoltate alte modele compacte, inclusiv noul GLA. Din punct de vedere al dimensiunilor GLB va avea 4,63 metri, cu 1,89 metri lățime și 1,90 metri înălțime, cu un ampatament mare, de 2,82 metri, care oferă suficient spațiu pentru cele 5 + 2 locuri.

Designul seamănă izbitor cu cel al conceptului Ener-G-Force, prezentat în urmă cu șapte ani, ca un viitor Baby G Class. Cam asta urmează să fie GLB, cu proporții destul de simple, ce amintesc de proporțiile lui Duster, fără linii sofisticate sau sportive. În schimb sunt prezente elementele tipice unui off-roader, cu anvelope de noroi și o mulțime de ornamente care fac din acest model unul robust.

FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut! CITEȘTE ȘI FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut!

Și motorizarea anunțată este una performantă, de 224 CP, însoțită de cutia automată cu 8 trepte 8G-DCT, construită la Sebeș, în România. Noul model va fi o puternică amenințare pentru concurenți precum BMW X1 sau Audi Q3, însă și modelul mai mare din gamă, GLC, va fi afectat de apariția unui model mai ieftin în portofoliu, cu calități asemănătoare.

Debutul noului model va avea loc în această vară, însă se pare că el va fi lansat oficial într-un eveniment propriu, al mărcii, în locul clasicei lansări de la Salonul Auto din Frankfurt.

Mercedes-Benz GLB Concept

Mercedes-Benz GLB Concept

Mercedes-Benz GLB Concept

Mercedes-Benz GLB Concept

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes glb
suv mercedes
noul g class
preturi mercedes