FOTO Nissan Leaf se transformă în SUV de anul viitor

FOTO Nissan Leaf se transformă în SUV de anul viitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 dec 2023

Primul automobil electric al mărcii Nissan, Leaf, unul dintre pionierii pieței de vehicule electrice la nivel global, va deveni SUV, odată cu generația a treia, care are trebui să fie lansată anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii Nissan au anunțat că modelul Leaf va fi transformat în SUV, unul care va prelua elementele de design regăsite pe conceptul Chill-Out, prezentat de companie în urmă cu aproximativ doi ani.

ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani

Încă de atunci, constructorul japonez a oferit o serie de detalii care sugerau fără dubiu iminența lansării unui model de serie cu trăsăturile conceptului, care utiliza platforma Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi, CMF-EV. În plus, informațiile transmise de companie vorbeau despre sistemul de propulsie e-4ORCE, complet electric, despre sistemul de asistență ProPilot și despre utilizarea bateriilor solid-state. Printre trăsăturile conceptului se regăsea utilizarea unei geometrii ideale, cu două motoare electrice amplasate pe cele două punți, care ofereau nu doar suficientă putere, ci și un centru de greutate coborât, o distribuție a maselor optimă și o greutate redusă a mașinii.

La momentul respectiv, pe lângă conceptul Chill-Out, Nissan a mai prezentat trei studii, fără perspective de producție în serie: Max Out, un vehicul sport, un roadster electric, Surf-Out, un pick-up cu propulsie de asemenea electrică, și Hang-Out, un monovolum de concediu.

Așa cum arată Chill-Out, este clar faptul că viitorul Leaf va fi un crossover mai mic decât Ariya, cu o linie a caroseriei dinamică, urbană, fără aptitudini de aventură off-road. Din punct de vedere al poziționării, va deveni concurent direct cu modelul VW ID.5, dar și cu primul SUV electric al Renault, Scenic, care urmează să fie lansat anul viitor.ț

FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia

Nissan a confirmat a treia generație Leaf 3 după ce a anunțat investiții de până la 3 miliarde lire în facilitățile de producție din Sunderland, Marea Britanie, pentru a produce trei noi modele, atât noul Leaf, cât și versiunile electrice ale Qashqai și Juke, împreună cu bateriile de care aceste trei modele vor avea nevoie. Data lansării lui Leaf 3 nu a fost anunțat oficial, dar în 2024 generația actuală a modelului electric ajunge la finalul vieții.

Primul Nissan Leaf a fost lansat în 2010, fiind la acel moment primul automobil complet electric de serie din lume. Prima sa baterie avea doar 24 kWh, iar motorul electric genera 107 CP.

FOTO Nissan Leaf se transformă în SUV de anul viitor

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan leaf
suv nissan
nissan electric