FOTO Renault lansează un nou autoturism, cu ideea că-l va vinde în toată lumea

scris 20 iun 2019

Renault a prezentat în premieră un nou autoturism, Triber, un automobil de mici dimensiuni, cu o arhitectură monovolum, construit pe noua platformă modulară CMF-A, utilizată pentru mini-SUV-ul Kwid. Triber a fost creat pentru piața din India, dar Renault confirmă vânzarea sa și pe alte piețe, ulterior.

INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde CITEȘTE ȘI INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde

Renault Triber, pentru care imagini pot fi văzute și în GALERIA FOTO, este cel mai nou automobil din portofoliul Renault, o mașină de mici dimensiuni, cu alură de SUV și cu arhitectură de monovolum. Mașina a fost creată pe platforma lui Kwid, micul SUV lansat pe piața din India și declinat ulterior ca vehicul electric pentru piața din China.

Deși are sub 4 metri, Triber are 7 locuri, o performanță veritabilă, având în același timp și un portbagaj voluminos pentru acest segment, cei de la Renault spunând că este cel mai mare din clasa sa. Laurens van den Acker, vicepreședinte și șef al designului Renault Group, spune că Triber „a transformat o provocare de lungime într-un miracol în 4 metri”. Pentru a ne imagina, trebuie să amintim că Triber este mai mic decât un Sandero și totuși va avea 7 locuri și un portbagaj.

FOTO Renault lansează un nou autoturism, cu ideea că-l va vinde în toată lumea

Potrivit Renault, compania intenționează să-și dubleze vânzările pe piața indiană până în 2022, iar Triber este unul dintre modelele pe care mizează, pe o piață extrem de fragmentată și dominată de japonezii de la Suzuki, în parteneriat cu Maruti.

Înmatriculările din UE, prima lună de creștere după 5 luni de declin. România - printre piețele cu performanțe CITEȘTE ȘI Înmatriculările din UE, prima lună de creștere după 5 luni de declin. România - printre piețele cu performanțe

Potrivit declarației lui Thierry Bollore, CEO Renault Group, Renault Triber „a fost conceput, dezvoltat și produs în India, pentru clienții indieni mai întâi”, dar completează: „înainte de a-l duce în lume”.

În acest moment, Renault vinde în India Kwid, Duster, sub siglă proprie, și Captur.

Renault amintește că intenționează să depășească 5 milioane de vehicule vândute până în 2022, cu o creștere de peste 40%.

FOTO Renault lansează un nou autoturism, cu ideea că-l va vinde în toată lumea

viewscnt
Afla mai multe despre
renault triber
mpv renault
renault india
renault clasa b