FOTO Trafic aerian intens în România. Avioanele evită Ucraina și zona Mării Negre unde rușii desfășoară exerciții

FOTO Trafic aerian intens în România. Avioanele evită Ucraina și zona Mării Negre unde rușii desfășoară exerciții
scris 14 feb 2022

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre, începând de luni și până sâmbătă, din cauza exercițiilor navale rusești care au loc acolo. Deja de duminică după-amiază imaginile site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com arătau un trafic aerian foarte slab deasupra Ucrainei și deasupra Mării Negre. În schimb, căile aeriene erau intens circulate deasupra României și în extremitatea de sud-vest a Mării Negre.

„Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare deasupra acestei zone și să planifice din timp rutele optime, ținând cont de situația actuală”, a transmis duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian, care a precizat însă că spațiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România

Peste 30 de nave rusești au început exerciții de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciții navale mai ample, a anunțat sâmbătă agenția de presă RIA, citată de Agerpres.

Compania aeriană olandeză KLM - parte a Air France - a anunțat că nu va mai zbura spre Ucraina. Este primul mare transportator care ia o astfel de decizie. La rândul său, compania germană Lufthansa ia în considerare suspendarea zborurilor, deși un oficial ucrainean de rang înalt a subliniat că Ucraina nu vede rostul închiderii spațiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova.

FOTO Trafic aerian intens în România. Avioanele evită Ucraina și zona Mării Negre unde rușii desfășoară exerciții

Duminică, avionul unei companii low-cost ucrainene care zbura de la Madeira la Kiev a aterizat la Chișinău, după ce proprietarul său a refuzat survolarea spațiului aerian al Ucrainei.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, dar spune că își organizează propria securitate împotriva „agresiunii” aliaților din NATO.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
ucraina
marea neagra