FOTO Uber lansează o nouă opțiune - selfie periodic

FOTO Uber lansează o nouă opțiune - selfie periodic
scris 16 dec 2019

Platforma Uber lansează, în țările din Uniunea Europeană funcționalitatea de verificare facială în timp real - Real Time ID Check -, prin care va îndemna șoferii și curierii parteneri să facă un selfie înainte de a intra în aplicație, pentru a se asigura că șoferul care folosește contul este chiar cel înscris și verificat. Prin această această nouă opțiune de siguranță, Uber vrea să prevină piratarea conturilor șoferilor și curierilor parteneri.

În vară, Uber a lansat funcționalitatea „Check Your Ride” pentru a le aminti călătorilor să verifice dacă fotografia șoferului și persoana din mașină corespund.

Chinezii se bat pe Mercedes: Beijing Automobile vrea să ajungă la 10% din Daimler și să primească un loc în consiliul de administrație CITEȘTE ȘI Chinezii se bat pe Mercedes: Beijing Automobile vrea să ajungă la 10% din Daimler și să primească un loc în consiliul de administrație

Această funcționalitate îi ajută pe utilizatori să fie vigilenți și să raporteze orice neregulă, sprijinind astfel investigațiile companiei în identificarea potențialelor greșeli privind fotografiile încărcate de șoferii sau curierii parteneri.

”Verificarea facială în timp real este o funcționalitate foarte importantă pentru siguranța pe aplicație. Cu ajutorul acesteia putem combate acte de fraudă, utilizarea necorespunzătoare a conturilor și putem menține o platformă mai sigură pentru toți utilizatorii noștri, asigurându-ne că șoferii și curierii parteneri sunt întocmai persoanele înregistrate”,spune Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

FOTO Uber lansează o nouă opțiune - selfie periodic

Șoferii și curierii parteneri vor fi rugați periodic să oprească într-un loc sigur pentru a-și face un selfie care să confirme că fotografia de profil se potrivește cu cea din contul Uber.

”Această solicitare poate apărea oricând: în momentul logării sau chiar între curse sau livrări. Dacă fotografiile nu se potrivesc sau dacă aceștia nu vor da curs verificării, contul le va fi blocat în timp ce echipa de suport investighează situația”, se arată în comunicat.

FOTO Uber lansează o nouă opțiune - selfie periodic

Verificările nu sunt planificate, însă un astfel de control poate avea loc automat și dacă un utilizator raportează o nepotrivire a fotografiilor din aplicație.

”Pentru a proteja intimitatea tuturor utilizatorilor, șoferii și curierii parteneri vor putea alege între o verificare automatizată care folosește tehnologie biometrică sau o verificare manuală din partea unui angajat Uber”, se arată în comunicat.

FOTO Uber lansează o nouă opțiune - selfie periodic

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
verificare faciala