Operatorii de taxi, obligați să asigure cel puțin o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap. În 2015, Profit.ro relata că toate firmele de taxi din București vor fi obligate să aibă mașini pentru persoanele cu handicap

Operatorii de taxi, obligați să asigure cel puțin o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap. În 2015, Profit.ro relata că toate firmele de taxi din București vor fi obligate să aibă mașini pentru persoanele cu handicap
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2019

Toți operatorii de taxi vor avea obligația să asigure cel puțin o mașină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în ședința de miercuri de către Consiliul General al Municipiului București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Nerespectarea obligației se va sancționa cu amenzi cuprinse între 200-1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004, scrie Agerpres.

În octombrie 2015, Profit.ro relata că toate companiile de taxi din București vor fi obligate să dețină cel puțin câte o mașină care să fie folosită exclusiv de către persoane cu dizabilități, special adaptată în acest sens, municipalitatea urmând să se asigure că obligația va fi respectată.

Luca de Meo, șeful SEAT, a primit ofertă din partea Renault Group CITEȘTE ȘI Luca de Meo, șeful SEAT, a primit ofertă din partea Renault Group

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit cărora toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o mașină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

În referat se mai arată că, în baza unei decizii a Curții de Apel București, rămasă definitivă prin decizia 1472/12.04.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Primăria Capitalei este obligată să înlăture situația de discriminare semnalată de către reclamant și să oblige toți operatorii de taxi să aibă cel puțin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuării serviciului public de transport în regim de taxi în favoarea persoanelor cu dizabilități care utilizează pentru deplasare cărucioare rulante electrice nepliabile". 

viewscnt
Afla mai multe despre
operatori de taxi
persoane cu handicap