FOTO & VIDEO Mercedes lansează celebrul G Class în variantă electrică

FOTO & VIDEO Mercedes lansează celebrul G Class în variantă electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 apr 2024

Anunțat de foarte multă vreme și așteptat de fanii mărcii pentru a vedea care sunt performanțele pe care le propune Mercedes în era electrică pentru un celebru model off-road, noul G Class a fost lansat simultan în China, la Beijing, și în SUA, la Los Angeles.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mercedes-Benz G Class rămâne un clasic al off-road-ului chiar dacă devine electric, așa cum reiese din caracteristicile anunțate de companie la premiera mondială din China. Cu un design care nu se îndepărtează foarte mult de la stilul care l-a consacrat și cu o platformă care păstrează trăsăturile specifice mașinilor off-road, noul G Class se anunță de pe acum un automobil de înaltă performanță, cu costuri pe măsură.

VIDEO A fost deschisă prima centură rutieră din acest an CITEȘTE ȘI VIDEO A fost deschisă prima centură rutieră din acest an

Noul G Class electric a fost dezvoltat pe o platformă tipică 4x4, cu șasiu de tip scară, cu reductor pentru un cuplu mărit în condiții dificile de rulare și cu suspensie cu punte rigidă pe spate.

FOTO & VIDEO Mercedes lansează celebrul G Class în variantă electrică

Noua generație a lui G Class este echipată cu una dintre cele mai mari baterii existente pe un autoturisme electric, de 116 kWh, oferind însă o autonomie redusă, 473 km, din cauza greutății foarte mari pe care o are mașina. Consumul anunțat este de până la 30 kWh/100 km, aproape dublu față de un autoturisme electric tipic. Bateria este foarte bine protejată, fiind închisă într-o carcasă specială, care rezistă inclusiv la forțe de torsiune, des întâlnite în off-road.

VIDEO Demonstrație de forță a italienilor pe Autostrada Sibiu - Pitești - Au adus peste 1.000 muncitori care lucrează zi-noapte și pregătesc finalizarea operațiunii de defrișare în Fondul Forestier CITEȘTE ȘI VIDEO Demonstrație de forță a italienilor pe Autostrada Sibiu - Pitești - Au adus peste 1.000 muncitori care lucrează zi-noapte și pregătesc finalizarea operațiunii de defrișare în Fondul Forestier

Motoarele cu care este echipată mașina – pentru că sunt nu mai puțin de patru astfel de motoare – sunt controlate individual și generează o putere maximă de 432 kW, adică 580 CP, oferind un cuplu foarte mare, 1.164 Nm, așa cum fac motoarele electrice, încă de la pornirea de pe loc.

FOTO & VIDEO Mercedes lansează celebrul G Class în variantă electrică

„De-a lungul istoriei sale de peste 45 de ani, Clasa G a folosit întotdeauna cea mai modernă tehnologie de propulsie disponibilă. Așadar, este pe deplin potrivit ca acest concept inovator de propulsie cu patru motoare electrice controlate individual ridică încă o dată performanța legendară a simbolului nostru off-road la un nou nivel. Ea păstrează chiar acea siluetă unghiulară familiară și este fidelă caracterului modelului nostru atât de îndrăgit Geländewagen”, a explicat Markus Schäfer, Chief Technology Officer al Mercedes-Benz.

Tehnologiile de ultimă generație aduc și sisteme noi de control al rulării, printre acestea numărându-se blocantul virtual al diferențialului, cu vectorizarea cuplului în funcție de necesitățile de tracțiune.

Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an CITEȘTE ȘI Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an

Noi funcții de conducere pot oferi un control și mai bun: G-TURN, G-STEERING și funcția inteligentă de crawl off-road. Iar pentru fanii înrăiți ai vechiului G, sistemul G-ROAR asigură sunetul pe care vechile motoare în V le generau natural.

La interior, echipamentele sunt absolut nou-nouțe, cu sistemul de infotainment MBUX livrat pe un display de 12,3 inchi, la care se adaugă un afișaj pentru comenzi media.

Prețul anunțat pentru noul model Mercedes-Benz G 580 cu tehnologie EQ este de 142.621 euro, dar ediția specială de lansare ONE costă 192.524 euro.

FOTO & VIDEO Mercedes lansează celebrul G Class în variantă electrică

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes g class electric
g klasse electric
580 g class