FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea

FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2020

BMW a prezentat în premieră noul BMW iX3, primul model al mărcii dezvoltat ca versiune de motorizare pe gama principală. În acest fel, BMW intră într-o nouă etapă cu familia i, care nu va mai avea modele proprii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

BMW iX3 este primul SUV electric al mărcii bavareze și totodată primul derivat electric al unui model cu benzină sau diesel. iX3 este motorizarea cu propulsie complet electrică a SUV-ului X3, care mai aduce o premieră în cadrul mărcii: a cincea generație a tehnologiei eDrive. Odată cu iX3, BMW pune în aplicare filosofia multienergie, care presupune o singură platformă pentru toate tipurile de motorizări, o singură fabrică pentru toate tipurile de energie, electrică sau pe bază de combustie.

Noul BMW iX3 este un SUV care din punct de vedere al designului seamnă foarte bine cu versiunea pe benzină sau diesel X3, dar care oferă o putere maximă de 210 kW/286 CP, cu o autonomie de până la 460 de kilometri, cu ajutorul exclusiv al bateriei electrice, care dispune de o capacitate de 80 kWh/ 74 kWh. Noul BMW iX3 are o accelerație de la 0 la 100 km/h de 6,8 secunde, comparabil cu BMW X3 xDrive30i cu benzină. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Bateria de înaltă tensiune a noului BMW iX3 poate fi încărcată de la prize convenționale casnice sau industriale, de la un wallbox sau de la stațiile de încărcare publice. Cu mașina conectată la wallbox, bateria poate fi încărcată cu putere de până la 11 kW de la 0 la 100% în 7,5 ore. Totodată, o stație de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) poate reîncărca bateria de la 0 la 80% din capacitate în 34 de minute. O încărcare de 10 minute la una dintre aceste stații oferă energie pentru 100 de kilometri de autonomie.

Producția de automobile din România: Dacia Logan, creștere surprinzătoare. Ford înregistrează de asemenea un avans, cu două modele produse CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România: Dacia Logan, creștere surprinzătoare. Ford înregistrează de asemenea un avans, cu două modele produse

Potrivit BMW, lansarea pe piață a noului BMW iX3 va începe spre finalul anului 2020, când vânzările vor debuta în China. Modelul va fi produs la uzina din Shenyang (China), care este operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive. Componentele BMW eDrive sunt fabricate tot la Shenyang. Aceasta este o altă premieră adusă de acest automobil pentru BMW: este primul model electric al mărcii construit în China pentru export.

Prețul anunțat pentru piața din Germania este de 58.655,46 euro, plus TVA, în timp ce prețul pentru alte piețe, inclusiv România, urmează să fie anunțat.

BMW iX3 vine pe o piață care deja s-a aglomerat în ultimii ani. După Tesla Model X, au mai fost lansate SUV-uri complet eletrice ale jucătorilor europeni importanți, Jaguar I-Pace, Audi e-tron sau Mercedes EQC.

FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea

FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ix3
bmw electric
premiera ix3
masini electrice