FOTO Volkswagen a finalizat testele cu ID.7, numit și „Passatul electric”. Când va fi lansarea

FOTO Volkswagen a finalizat testele cu ID.7, numit și „Passatul electric”. Când va fi lansarea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2023

Un nou automobil complet electric, din familia ID, va fi lansat de Volkswgen în această lună, pentru a completa oferta din ce în ce mai amplă pe care marca germană o propune în acest moment. ID.7 va înlocui modelul Passat nu doar în uzina din Germania, ci și, parțial, în oferta mărcii din showroom-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Volkswagen a anunțat că a finalizat testele specifice cu noul model ID.7, o caroserie de clasă medie cu un profil de sedan fastback, după cum arată din cele mai recente fotografii cu folie de camuflaj. VW ID.7 a fost dezvoltat pe aceeași platformă MEB a grupului VW, având ca rol principal preluarea clienților Passat, care au migrat de la sedanurile de clasă D, având în vedere că noua generația a modelului clasic nu va mai fi produsă decât cu caroserie Variant (break).

Corespondență din Istanbul - VIDEO & FOTO Ford a prezentat, în premieră, primul automobil electric fabricat în România CITEȘTE ȘI Corespondență din Istanbul - VIDEO & FOTO Ford a prezentat, în premieră, primul automobil electric fabricat în România

Având în vedere poziționarea acestui model, este așteptată o lungime de circa 4,70 metri, cu un portbagaj generos și spații largi la interior, dată fiind arhitectura electrică. Din punct de vedere al motorizărilor, nu sunt așteptate surprize în comparație cu celelalte modele ID din gamă, respectiv ID.5, de care este cel mai apropiat, însă compania anunță un motor mai puternic. De asemenea, VW mi transmite că mașina va avea o autonomie de până la 700 km, ceea ce face din acest model unul dintre cele mai performante de pe piață.

VW ID.7 va fi lansat atât în Europa, cât și pe piețele din China și SUA, urmând să devină, probabil, al doilea cel mai vândut model electric al mărcii, după ID.4.

Volkswagen a anunțat că data premierei mondiale este 17 aprilie, iar data lansării comenzilor a fost programată „înainte de finalul anului 2023”.

Compania Virgin Orbit intră în faliment CITEȘTE ȘI Compania Virgin Orbit intră în faliment

Imaginile publicate de VW cu mașina camuflată au fost realizate în Spania, în timpul testelor finale la temperaturi ridicate și pe șosele montane.

FOTO Volkswagen a finalizat testele cu ID.7, numit și „Passatul electric”. Când va fi lansarea

Kai Grünitz, membru al Consiliului de Administrație pentru dezvoltare: „Cu ID.7 am exploatat potențialul MEB și mai mult. Am folosit de asemenea un nou, mult mai puternic și mai eficient motor electric. În plus, am îmbunătățit controlul calității trenului de rulare și am fost de asemenea capabili să creștem și mai mult confortul la condus. Combinația unui sistem superior de conducere, un tren de rulare confortabil și o autonomie mare fac fin ID.7 limuzina perfectă pentru călătorii pe distanță lungă”.

VIDEO & FOTO Nissan prezintă în premieră conceptul unei decapotabile complet electrice. Design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Nissan prezintă în premieră conceptul unei decapotabile complet electrice. Design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani

VW mai spune despre motorul cu nume de cod APP550 că este nu doar cel mai noi, ci și cel mai puternic și cu cel mai mare cuplu din familia ID, fiind dezvoltat și produs de VW Group Components, în Kassel. De asemenea, bateria va permite încărcări în stații de până la 200 kW, ceea ce va însemna un timp de încărcare foarte mic.

Tesla crește ritmul producției în Germania și introduce schimbul trei, dar vrea să ajungă la un milion de mașini produse anual în Europa CITEȘTE ȘI Tesla crește ritmul producției în Germania și introduce schimbul trei, dar vrea să ajungă la un milion de mașini produse anual în Europa

Partea de rulare va primi un șasiu adaptiv, cu manager dinamic de condus, care să ofere confort la călătoriile lungi. Șoferul va putea selecta între diferite moduri de rulare, mai confortabil sau mai sportiv, dar și cu o direcție progresivă.

Și habitaclul a fost regândit în zona informațiilor de bord, cu o structură simplificată și redimensionată, care include un head-up display cu realitate augmentată. În schimb, display-ul pentru sistemul de infotainment are 15 inci, include și comenzile AC, fiind complet configurabil.

Confortul va fi susținut de scaunele active, sistem de masaj și sistemul climatronic dedicat scaunelor, care v controla nu doar temeperatura, ci și umiditatea din scaun. 

FOTO Volkswagen a finalizat testele cu ID.7, numit și „Passatul electric”. Când va fi lansarea

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.7
premiera id.7
passat electric