General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea

General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea
scris 21 iul 2016

General Motors a îmbunătățit estimările referitoare la rezultatele financiare din 2016, după un profit net record de 2,87 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, de peste două ori mai mare față de cel de 1,1 miliarde de dolari obținut în urmă cu un an, transmite Reuters.

Profitul obținut de grupul american în trimestrul al doilea a depășit așteptările analiștilor, iar acțiunile General Motors au urcat cu peste 6% îm urma informațiilor, scrie News.ro.

Pentru 2016, GM anticipează  un profit pe acțiune, înainte de dobânzi și taxe, de 5,5-6 dolari, peste estimarea anterioară, de 5,25-5,75 dolari.

Peste 90% din profitul înainte de taxe al GM a fost obținut în America de Nord, unde marja de profit a crescut la 12,1%, de la 10,5% în urmă cu un an. Îmbunătățirea a fost determinată de cererea pentru vehicule pickup și SUV-uri.

Foști șefi ai Romavia au lansat o nouă companie aeriană, Aviro Air, care va opera doar curse charter CITEȘTE ȘI Foști șefi ai Romavia au lansat o nouă companie aeriană, Aviro Air, care va opera doar curse charter

GM a raportat și primul profit trimestrial în Europa din ultimii cinci ani, dar a avertizat că impactul cursului valutar și turbulențele provocate de decizia Marii Britanii de ieșire din UE ar putea reduce cu 400 milioane rezultatele de pe continent în semestrul al doilea.

Veniturile grupului au crescut la 42,4 miliarde de dolari, de la 38,2 miliarde de dolari în trimestrul al doilea al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors