Germania: Numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a crescut cu o treime, la peste 7.400

Germania: Numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a crescut cu o treime, la peste 7.400
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mar 2017

Numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din Germania a crescut anul trecut cu aproape o treime, la peste 7.400, circa trei sute dintre stațiile nou construite oferind un timp de încărcare rapid, potrivit Asociației germane a companiilor din industriile apei și energiei BDEW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rețeaua publică de stații de încărcare a Germaniei număra 7.407 unități la finele anului trecut, în urcare cu 27% față de anul 2015, arată datele BDEW, citate de Reuters. Peste 290 de stații construite în 2016 oferă un timp de încărcare de ordinul minutelor.

Potrivit BDEW, piața de mașini electrice din Germania a crescut anul trecut cu 29%, până la 77.153 vehicule. Comparativ cu anul 2011, numărul automobilelor electrice a avansat de peste 19 ori, de la circa 4.000 vehicule.

Guvernul dublează la 10.000 euro subvenția pentru cumpărarea unei mașini electrice noi CITEȘTE ȘI Guvernul dublează la 10.000 euro subvenția pentru cumpărarea unei mașini electrice noi

Scăderea prețurilor și a duratei de încărcare reprezintă principalele provocări în vederea adoptării la scară largă a mașinilor electrice.

Recent, BMW, Daimler, Ford Motor și Volkswagen au anunțat planuri pentru dezvoltarea unei rețele de 400 stații de încărcare ultrarapidă pentru automobilele electrice în Europa, cu o putere de până la 350 kW. Tesla se laudă în prezent cu cele mai rapide stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu o putere de până la 145 kW.

În România, prima rețea de stații de încărcare rapidă a fost inaugurată în aprilie anul trecut. Rețeaua, cu un număr inițial de 10 stații, a fost lansată de Kaufland, în parteneriat cu compania de energie regenerabilă Renovatio.

Românii au cumpărat 167 de mașini electrice în 2016, în creștere de la 46 mașini în anul anterior, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). Per total, vânzările de autoturisme “verzi“ (electrice și hibride) au atins 1.183 unități, față de 496 unități în 2015.

Potrivit Ministrului Mediului, Daniel Constantin, aproximativ 1.000 de automobile electrice noi vor fi cumpărate în acest an prin Programul Rabla Plus, cumpărătorii primind o subvenție de 10.000 de euro în cazul achiziționării unui astfel de autovehicul, dublă față de cea acordată în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare masini electrice
germania
automobile electrice