BMW, Daimler, Ford și Volkswagen vor crea o rețea de stații de încărcare ultrarapidă pentru mașinile electrice în Europa

BMW, Daimler, Ford și Volkswagen vor crea o rețea de stații de încărcare ultrarapidă pentru mașinile electrice în Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 nov 2016

Nume sonore din industria auto s-au aliat ca să construiască o rețea de stații de încărcare ultrarapidă pentru vehiculele electrice în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW, Daimler, Ford Motor și grupul german Volkswagen, prin intermediul diviziilor Audi și Porsche, au semnat un memorandum de înțelegere în vederea dezvoltării unei rețele europene de stații de încărcare ultrarapidă pentru automobilele electrice, cu o putere de până la 350 kW, au anunțat marți producătorii auto. Proiectul reprezintă un pas important pentru adoptarea la scară largă a mașinilor electrice în Europa.

Contrucția rețelei va începe în prima parte a anului viitor. Inițial, rețeaua va fi formată din 400 de stații, numărul acestora fiind estimat să urce la câteva mii până în 2020.

Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an CITEȘTE ȘI Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an

Noile stații, cu o putere de încărcare de până la 350 kW, vor fi cu mult mai rapide decât sistemele actuale, potrivit unui comunicat comun al companiilor auto. Tesla se laudă în prezent cu cele mai rapide stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu o putere de până la 145 kW.

“Scopul este să asigurăm deplasarea pe distanțe lungi prin crearea unei rețele deschise de stații de-a lungul autostrăzilor și arterelor principale de circulație, lucru care până acum nu a fost fezabil pentru majoritatea șoferilor de vehicule electrice. Ne așteptăm ca încărcarea mașinilor electrice să devină la fel de convenabilă ca și alimentarea cu combustibil la benzinăriile tradiționale”, se arată într-un comunicat al companiilor auto implicate în proiect. 

BMW, Daimler, Ford și grupul Volkswagen vor fi parteneri egali în cadrul proiectului, la care se pot alătura și alți producători și investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
bmw
ford
daimler