Germania, Polonia, Ungaria și România - cele mai multe accidente feroviare din Uniunea Europeană

Germania, Polonia, Ungaria și România - cele mai multe accidente feroviare din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2020

Aproximativ 885 de persoane din Uniunea Europeană au murit și 760 au fost grav rănite în 2018 în accidente feroviare (fără a include sinuciderile), cele mai multe înregistrându-se în Germania, Polonia, Ungaria și România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În perioada 2010 - 2018, numărul accidentelor feroviare grave în UE a scăzut cu aproape 25%, la 1.721 accidente, cu 571 mai puține decât în 2010, scrie Agerpres.

FOTO Toyota și-a propus o creștere de 30% în Europa, cu ajutorul unui nou SUV, concurent cu Captur și T-Cross. Cum va arăta CITEȘTE ȘI FOTO Toyota și-a propus o creștere de 30% în Europa, cu ajutorul unui nou SUV, concurent cu Captur și T-Cross. Cum va arăta

Cel mai comun tip de accidente implică persoane neautorizate lovite de tren pe calea ferate. În 2018, au fost 973 de astfel de accidente, reprezentând mai mult de jumătate (57%) din totalul numărului de accidente.

O altă categorie importantă o reprezintă accidentele produse la trecerea la nivel cu calea ferată, inclusiv accidente în care sunt implicați pietoni. Cu 447 de accidente, această categorie reprezintă 26% din totalul numărului de accidente în 2018.

În 2018, cele mai multe accidente feroviare din UE au avut loc în Germania (302), Polonia (275), Ungaria (162) și România (132), iar cele mai puține în Luxemburg (2) și Irlanda (6).

viewscnt
Afla mai multe despre
accident tren
eurostat