Goodyear a prezentat la Geneva anvelopa cu microcip pentru primele generații de automobile autonome

Goodyear a prezentat la Geneva anvelopa cu microcip pentru primele generații de automobile autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2016

Goodyear a prezentat viziunea companiei despre primele generații de automobile autonome la Salonul Internațional Auto de la Geneva 2016, unde a lansat conceptul de anvelope Goodyear IntelliGrip, cu tehnologie avansată pentru senzor, proiectată să vină în sprijinul sistemului de control al automobilelor autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anvelopa concept Goodyear IntelliGrip, cu tehnologia sa avansată pentru senzor, este proiectată să vină în sprijinul sistemului de control al automobilelor autonome. Ca vehicule autonome, acestea se bazează pe informațiile primite de la alte vehicule, de la conducătorii auto din trafic, de la pietoni și de la sistemele din interiorul orașelor inteligente, iar anvelopele concept Goodyear IntelliGrip, ar putea juca un rol crucial în schimbul de informații, arată un comunicat Goodyear.

Potrivit unui studiu prezentat la Forumul Economic Mondial, orașele se așteaptă ca vehiculele autonome să devină o realitate în următorii 10 ani. În plus, studiul privind opțiunile tehnologice în SUA (J.D. Power 2015 U.S. Tech Choice Study) a ajuns la concluzia că tehnologia pentru protecția consumatorilor împotriva coliziunilor în caz de accidente este cea mai importantă în procesul de declanșare a schimbării în industria auto.

"Prin reducerea constantă a interacțiunii șoferului și a intervenției acestuia în cazul mașinilor care se conduc singure, anvelopele vor juca un rol chiar mai important decât acela de a fi legătura cu suprafața de rulare. Anvelopa concept de la Goodyear va juca un dublu rol în viitor, atât ca platformă creativă care să treacă dincolo de limitele convenționalului, cât și ca banc de probe pentru testarea tehnologiilor de generație următoare", a spus Joseph Zekoski, Vice Președinte Senior și CTO la Goodyear.

Bentley ar putea crește producția de SUV-uri Bentayga, pe fondul cererii ridicate CITEȘTE ȘI Bentley ar putea crește producția de SUV-uri Bentayga, pe fondul cererii ridicate

Grație tehnologiei sale avansate de senzor și a profilului special al benzii de rulare, anvelopa concept Goodyear IntelliGrip poate 'simți' multe condiții de drum, printre care se numără atât condițiile ce țin strict de suprafața de rulare cât și condițiile ce țin de vreme. Anvelopa concept IntelliGrip utilizează de asemenea o tehnologie avansată pentru uzura anvelopei, bazată pe uzura activă de la Goodyear și pe tehnologia cu senzor a sistemului de monitorizare a presiunii în pneu, pentru a evalua starea anvelopei și a vehiculului.

Goodyear a dezvoltat algoritmi speciali pentru a calcula astfel de variabile ca nivelul presiunii în anvelopă și temperatura anvelopei, pentru a da o estimare cât mai bună privind starea anvelopei și astfel să poată să optimizeze sistemul de control autonom al mașinii.

În plus față de sesizarea condițiilor de drum și de vreme, anvelopa comunică de asemenea cu sistemul computerului de bord al altor mașini, ceea ce ar contribui la livrarea unei performanțe de condus mai bune și a unui nivel de siguranță mai mare. Când anvelopa simte o ploaie torențială sau o suprafață de drum alunecoasă, mașina autonomă își adaptează viteza. În plus, ea ar trebui să își scurteze distanța de oprire, furnizând un răspuns mai bun la virare, o stabilitate optimizată și chiar să vină în sprijinul sistemelor de prevenție a coliziunilor.

Goodyear lucrează împreună cu un număr important de producători de mașini pentru a adapta pe mai departe această tehnologie nevoilor lor, sporind conectivitatea anumitor caracteristici precum Sistemul Electronic de Control al Stabilității, Sistemele de Control al Frânelor și Sistemele de Control ale Suspensiei.

Microcipul anvelopei concept IntelliGrip a fost dezvoltat împreună cu Huf, un producător de top de sisteme de protecție mecanice și electrice, de sisteme de monitorizare a presiunii și de sisteme telematice pentru industria auto peste tot în lume.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 66.000 de angajați și își fabrică produsele în 49 de unități de producție în 22 de țări peste tot în lume. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio, și Colmar-Berg, Luxemburg, se luptă să dezvolte produse și servicii de ultimă generație care stabilesc standarde tehnologice și de performanță în această industrie.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
goodyear
salonul auto de la geneva