Guvernul nu aprobă bugetul Tarom, ca semn de nemulțumire față de performanța managerială

Guvernul nu aprobă bugetul Tarom, ca semn de nemulțumire față de performanța managerială
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 2 mar 2016

Bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an al Tarom, cu date mult "ameliorate" comparativ cu anul trecut, nu a fost aprobat, miercuri, de Guvern, membrii Cabinetului hotărând să ceară managementului privat al companiei o strategie de revitalizare pe termen mediu și lung, conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. Neaprobarea bugetului se dorește a fi un semnal pentru o "responsabilizare crescută".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La nivelul Guvernului se așteptă măsuri și, mai degrabă, o strategie pe termen mediu și lung de reabilitare a companiei, chiar dacă, în actualul buget, datele pe care le-a prezentat compania sunt mult ameliorate față de situația anului 2015. Această responsabilizare a conducerii companiei trebuie să continue și semnul pe care îl dă Guvernul neaprobând acest buget este că solicită o responsabilizare crescută și un demers susținut de creștere a performanței la nivelul companiei, în condițiile în care au apărut o serie de discuții cu privire la capacitatea managementului actual de a-și îndeplini funcțiile și a răspunde așteptărilor legate de perfomanța acestei companii", a arătat Suciu.

Luna trecută, ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la compania Tarom pentru a analiza mai multe aspecte tehnice privind activitatea operatorului aerian, dar și întârzierile înregistrate la diferite curse.

Recent, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat, în Senat, un plan de restructurare a Tarom, iar președintele Senatului l-a calificat pe actualul director drept "incapabil" pentru că nu a restructurat compania.

Christian Edouard Heinzmann este directorul general executiv al Tarom începând din 19 noiembrie 2012, având o remunerație lunară de 10.000 euro. Heinzamnn are o experiență de peste 25 de ani în industria aviatică și o bogată experiență managerială în domenii precum operațional, comercial, tehnic și financiar, potrivit CV-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
buget
guvern
managament privat