Grănicerii francezi vor patrula în trenurile Eurostar după încheierea perioadei de tranziție a Brexitului, pe 31 decembrie

Grănicerii francezi vor patrula în trenurile Eurostar după încheierea perioadei de tranziție a Brexitului, pe 31 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2020

Grănicerii francezi vor patrula în trenurile Eurostar care circulă între Londra și Paris, pentru a monitoriza bagajele și bunurile care vor intra în Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziție a Brexitului, pe 31 decembrie. Controalele vor avea loc în condițiile în care ambuteiajele din porturile aflate pe Canalul Mânecii, produse în ultima săptămână, au prefigurat haosul care ar putea avea loc la graniță în noul an, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Franța a suplimentat deja numărul grănicerilor cu 600, iar pe cel al inspectorilor specialiști, cum ar fi veterinarii, cu 300, în porturile de pe Canalul Mânecii și alte puncte de intrare în țară, pentru a efectua controale și proceduri suplimentare, care vor intra în vigoare după Brexit, scrie News.ro.

Dacia Sandero, din nou în Top 10 al celor mai vândute mașini din Europa. Toyota Yaris a depășit, în premieră, Renault Clio. Cea mai slabă lună din ultimii 6 ani CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, din nou în Top 10 al celor mai vândute mașini din Europa. Toyota Yaris a depășit, în premieră, Renault Clio. Cea mai slabă lună din ultimii 6 ani

Ministrul francez responsabil cu vămile, Olivier Dussopt, a declarat pentru Financial Times, într-un interviu, că autoritățile vamale britanice și franceze nu au ajuns încă la un acord asupra controalelor vamale post-Brexit, obligând Parisul să introducă controale temporare în trenurile Eurostar.

Discuțiile detaliate între autoritățile vamale din Marea Britanie și cele franceze au început în urmă cu doar câteva săptămâni, a spus Dussopt, la mai bine de patru ani de la referendumul pentru Brexit.

”Există o discuție în curs între autoritățile franceze și britanice pentru a permite vămilor franceze să aibă o prezență oficială pe teritorul britanic în punctele de îmbarcare”, a spus Dussopt.

Sistemul actual de verificare a identității la stațiile Eurostar din St Pancras, din Londra, și Gare du Nord din Paris este conceput pentru a scuti pasagerii de controale la sfârșitul călătoriei și pentru a le combina la punctul de îmbarcare.

Măsura franceză subliniază obstacolele în calea liberei circulații a persoanelor și a mărfurilor între Marea Britanie și UE, care vor fi introduse după ieșirea Narii Britanii din UE pe 31 decembrie.

În porturile de pe ambele părți ale canalului și pe rutele de acces către terminale s-a produs în ultimul timp o mare aglomerație, provocată parțial de acumularea de stocuria înaintea termenului limită pentru Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostar
brexit