Grindeanu, despre Lotul 3 al A0 Sud: Constructorul s-a angajat ca la sfârșitul acestei veri să termine tronsonul. E un pic de mobilizare - sigur, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier

Grindeanu, despre Lotul 3 al A0 Sud: Constructorul s-a angajat ca la sfârșitul acestei veri să termine tronsonul. E un pic de mobilizare - sigur, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Constructorul grec care lucrează pe lotul 3 al autostrăzii A0 Sud s-a angajat ca la sfârșitul acestei veri să termine tronsonul, a afimat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Eu, zilele trecute, am mers în zonă. E un pic de mobilizare - sigur, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier. Am avut o discuție săptămâna trecută cu conducerea din România și conducerea din Grecia a acestei companii (Aktor - n. r.), împreună cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Ei s-au angajat ca la sfârșitul acestei veri să termine acest tronson.

Și-au asumat un progres lunar care să-i ducă undeva la sfârșitul acestei veri să fie dat în circulație și acest tronson, care ar lega A1 de celelalte două loturi de pe A0 Sud. Faptul că în primele 7-8 luni ale anului 2023 lucrurile au înaintat foarte bine - și știți că eram pe punctul de a cere rezilierea - mă face astăzi, când vorbim, să stau în evaluare împreună cu colegii de la CNAIR să vedem dacă se vor ține de acest termen. Au posibilitatea să se țină, și-au luat acest angajament, îmi doresc ca, așa cum am spus, undeva la sfârșitul verii să se poată circula pe tot A0 Sud", a susținut Grindeanu.

VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii

El a estimat că la sfârșitul lunii februarie - început de martie se va circula până la DN4, scrie Agerpres.

"Probabil, în funcție și de vreme, la sfârșitul lunii februarie - început de martie se va circula până la DN4, adică vor termina cei de la Alsim Alarko (lot 2 A0 Sud - n. r.), dacă tot vorbim de A0 Sud - sigur, sunt terminați și ceilalți 7 kilometri, doar că nu se poate circula fiindcă n-ai de pe lotul 2 - iar ceilalți 7 - 8 km care ne-ar duce până la DN4, astfel încât să poți să folosești și primii 8 km, undeva la sfârșitul lunii februarie din ultimele discuții pe care le-am avut cu cei de acolo - început de martie, în funcție și de vreme", a explicat Grindeanu.

Stadiile fizice ale lucrărilor pe cele 3 loturi ale sectorului sudic al A0 (51,19 km) erau la începutul lunii ianuarie 2024 următoarele: Lotul 1 (Glina - Vidra): 82,93%, Lotul 2 (Vidra - Bragadiru): 99,30%, iar Lotul 3 (Bragadiru - Joița): 56,60%.

Valoarea totală a contractelor finanțate prin fonduri europene nerambursabile (POIM/PT) este de 2,435 miliarde lei, fără TVA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
a0 sud