FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV

FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2024

Divizia de vehicule comerciale a Ford a prezentat în premieră noua generație Transit Connect, unul dintre cele mai vândute LCV-uri compacte din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Transit Connect a primit o nouă generație care are în centru noua motorizare Plug-in Hybrid, împreună cu o serie de soluții tehnice care vor atrage atenția cu siguranță clienților din zona business. Motorizarea hibrid cu încărcare la priză este caracteriată de o autonomie complet electrică de aproximativ 110 km, care va permite șoferilor să traverseze inclusiv zonele cu interdicție pentru motore cu combustie, din marile orașe europene. În plus, bateria se poate încărca atât AC, cât și DC, ceea ce reduce simțitor timpul de încărcare. Sistemul se bazează pe un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri la o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

ANUNȚ Când va circula cu călători primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când va circula cu călători primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani

Clienții beneficiază, de asemenea, de o capacitate de încărcare îmbunătățită, cu volume de încărcare de până la 3,7 m3, precum și de un nou concept inovator pentru plierea scaunelor de pe rândul al doilea. În plus, mașina beneficiază de un nou sistem inteligent de tracțiune integrală, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansată și cea mai largă suită de sisteme active de asistență pentru șofer oferite vreodată la Transit Connect.

„În ultimii doi ani, am electrificat familia Transit pentru a ajuta fiecare tip de client să-și accelereze productivitatea și să-și electrifice afacerea. Noul nostru Transit Connect este un nou pas în această misiune", a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. "Noile versiuni PHEV și cu tracțiune integrală ale Transit Connect, interiorul high-tech și suportul de la Ford Pro împachetează un aspect riguros într-o caroserie elegantă și compactă”.

Ford Transit Connect intră în producție în primăvara anului 2024, livrările inițiale ale autoutilitarei diesel fiind programate pentru vara acestui an, ca parte a unui plan de lansare în etape. Transit Connect PHEV se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, modelele cu tracțiune integrală și Kombi completând gama la începutul anului 2025.

Transit Connect PHEV are trei moduri de condus, EV Now, pentru conducerea folosind doar motorul electric, EV Auto, care ajustează funcționarea motoarelor electric și pe benzină pentru a se potrivi cel mai bine condițiilor de conducere și EV Later, pentru a economisi energia electrică pentru mai târziu - util pentru autostrăzi înainte de a ajunge într-un oraș.

Noul design al zonei de încărcare a furgonului oferă un volum de încărcare crescut de 3,1 m3 sau 3,7 m3, în funcție de ampatamentul ales. Sarcina utilă maximă este de 820 kg, iar capacitatea competitivă de remorcare este de 1.500 kg, astfel încât le permite clienților să tracteze o gamă largă de echipamente pentru a-și susține afacerea.

Ford Pro Service oferă, de asemenea, asistență pentru întreținere concepută pentru a se potrivi nevoilor clienților comerciali, inclusiv capacitatea de service mobil care poate efectua 70% din sarcinile de întreținere și reparații la un moment și locație convenabile pentru client. O flotă importantă din Marea Britanie a constatat că Mobile Servicing a contribuit la reducerea timpului de nefuncționare de la trei zile la doar două ore pentru o lucrare echivalentă.

ULTIMA ORĂ Renault Group anulează planurile privind o listare a diviziei electrice Ampere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault Group anulează planurile privind o listare a diviziei electrice Ampere

Ca alternativă la noul sistem de propulsie PHEV, clienții pot alege și un motor turbodiesel EcoBlue de 2,0 litri, în două versiuni de putere. Noul sistem de tracțiune integrală este oferit cu motorul de 122 CP și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Clienții pot opta, de asemenea, pentru același motor cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte, care oferă schimbări de treaptă rapide și line, fără pierderi de cuplu. Varianta de 102 CP este echipată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte și este disponibilă doar cu tracțiune față. Ford Pro se așteaptă la o eficiență extrem de competitivă a consumului de combustibil, de până la 4,8 l/100 km, pentru a ajuta clienții să reducă costurile.

FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV

FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV

FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV

viewscnt
Afla mai multe despre
ford transit connect
ford lcv
ford courier