Grindeanu: Nu vom recepționa podul de la Brăila până când toate neconformitățile nu vor fi îndepărtate. ”Compania cam refuză să facă notificarea, iar traficul este dat peste cap. Cu șantajul nu merge! ”

Grindeanu: Nu vom recepționa podul de la Brăila până când toate neconformitățile nu vor fi îndepărtate. ”Compania cam refuză să facă notificarea, iar traficul este dat peste cap. Cu șantajul nu merge! ”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că podul de la Brăila nu va fi recepționat până când toate neconformitățile nu vor fi îndepărtate de către companie. El a susținut că lucrările pe partea brăileană a malului Dunării sunt finalizate, dar ”compania cam refuză să facă notificarea”, iar traficul este ”dat peste cap”. Grindeanu a dat asigurări că siguranța nu este pusă în pericol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, despre situația podului de la Brăila, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Compania greacă PPC, care tocmai a cumpărat afacerea Enel din România, acuzată de practici anticoncurențiale de Comisia Europeană. UPDATE Reacția companiei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania greacă PPC, care tocmai a cumpărat afacerea Enel din România, acuzată de practici anticoncurențiale de Comisia Europeană. UPDATE Reacția companiei

“E absolut inadmisibil ce se întâmplă acum acolo. S-au terminat lucrările pe partea brăileană a malului Dunării, toată acea traversare peste linia de cale ferată, toate lucrurile sunt finalizate. Compania cam refuză să facă notificarea. Traficul din Brăila este dat peste cap în acest moment, este dat peste cap în acest moment pentru că ei refuză să facă această notificare. Să știți că eu înțeleg toate lucrurile care țin de apărarea intereselor și fiecare își apără interesele, în cazul lor încearcă să-și apere aceste interese. Dar asta până la a aduce disconfort cetățenilor. Și colegii mei știu că le-am cerut să găsească rapid o situație, o rezolvare”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El consideră că este o acțiune intenționată din partea companiei respective.

“Pe mine m-au anunțat atât primarul Brăilei, cât și președintele de Consiliu Județean. În loc să ajute toată această investiție de sute de milioane de euro, din cauza acestei lucrări, până la urmă minore, având în vedere partea cealaltă, s-a dat peste cap jumătate din traficul din municipiul Brăila. Evident că în acest moment este o acțiune, evident intenționată, din partea acestei companii. Dar cu șantajul nu merge, cel puțin în ceea ce mă privește”, a transmis Sorin Grindeanu.

El a adăugat că nu este pusă în siguranță cetățenilor.

“Nicio secundă nu e pusă în pericol siguranța cetățeanului. Deci lucrul ăsta trebuie să fie cât se poate de clar.  De aceea am și dat în circulație acest pod. Vreau să vă spun - și am dat exemplul ăsta și o să-l mai dau. Vis-a-vis, pe malul tulcean, e o localitate, Măcin se cheamă. Dacă există un caz de urgență să meargă Salvarea de la Măcin, merge la Brăila, acum face cinci minute, să zicem, maxim să traverseze podul. Înainte, fără această investiție, cam o oră. Când e vorba de cazuri de urgență în salvare de viață și de moarte, o oră, spun eu, sau timpul ăsta poate să ducă la situații neplăcute. Deci siguranța niciodată nu e pusă în pericol. Nu vom recepționa acest pod până când toate neconformitățile nu vor fi îndepărtate de către companie”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Circulația a fost deschisă pe noul pod de la Brăila, vara trecută, însă au apărut mai multe probleme care sunt reparate de către constructor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
trafic
sorin grindeanu