Grindeanu se revoltă: CNSC a întârziat lucrările cu un an și jumătate la lotul trei dintre Ploiești și Buzău al A7. Răspund domnii ăștia?

Grindeanu se revoltă: CNSC a întârziat lucrările cu un an și jumătate la lotul trei dintre Ploiești și Buzău al A7. Răspund domnii ăștia?
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, că lucrările la lotul 3 dintre Ploiești și Buzău al autostrăzii A7 au fost întârziate cu un an și jumătate, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) ajungând la aceeași soluție ca și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Noi, în urmă cu un an și jumătate, la CNAIR, am dat exact soluția care a fost dată după un an și jumătate. Deci s-a pierdut un an și jumătate cu domnii aceștia de la CNSC. (...) După un an și jumate, au ajuns să dea aceeași soluție pe care noi am dat-o în primăvara, vara anului 2022. Cine răspunde pentru anul ăsta și jumătate întârziat? Pentru că, dacă ar fi respectat ce am dat noi, atunci astăzi, când vorbim, vorbeam de 50% în mod sigur stadiul realizat și pe acel tronson și sfârșitul anului ne-ar fi prins și cu acel tronson finalizat. Și probabil de la Focșani la București s-ar fi mers doar pe autostradă. Răspund domnii ăștia, de la CNSC?", a spus, la Focșani, Sorin Grindeanu.

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

Ministrul Transporturilor și-a exprimat speranța ca firma constructoare care a câștigat lucrările să devanseze termenele de finalizare pentru acest tronson, scrie Agerpres.

"S-a câștigat într-un final, s-a semnat, se intră la lucru așa cum am spus, pe 1 martie, pe acest tronson. Nu e un tronson greu. Mă aștept să se țină de termene, ba chiar să le devanseze aceste termene. Îmi pare rău, vă spun sincer, că s-a pierdut acest an și jumătate cu decizii care s-au bătut cap în cap. (...) Dar pe domnii de la CNSC nu-i interesează aceste lucruri, ei sunt deasupra tuturor, nu răspund", a susținut Grindeanu.

Sorin Grindeanu a ajuns, luni, la Focșani, pentru a verifica stadiului lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, de la Buzău la Focșani. În cursul zilei, ministrul a verificat și lucrările pentru tronsonul de la Ploiești la Buzău. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnsc
buzau
a7