Acțiunile Uber au crescut puternic în ultimul an, depășind cu mult S&P 500. Compania a raportat primul profit anual de la IPO

Acțiunile Uber au crescut puternic în ultimul an, depășind cu mult S&P 500. Compania a raportat primul profit anual de la IPO
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 feb 2024
Acțiunile Uber Technologies cresc astăzi, în tranzacțiile pre-market, după un avans de peste 4% săptămâna trecută, în care a anunțat primul profit înregistrat în calitate de companie publică.
Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
 
De la începutul anului, compania a crescut cu peste 20% pe bursă. Spre comparație, indicele S&P 500, din componența căruia Uber face parte din decembrie, a avansat cu mai puțin de 6%.
Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor CITEȘTE ȘI Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor

Uber a raportat, pentru 2023, primul profit anual de la IPO, marcând sfârșitul unei ere în care compania de ride-sharing și livrare de mâncare a dat prioritate extinderii, în detrimentul profitului.

"Privind în urmă, 2023 a fost un punct de inflexiune pentru Uber - dovedind că putem continua să generăm o creștere puternică și profitabilă la scară", a declarat directorul general Dara Khosrowshahi, într-o teleconferință cu analiștii, după anunțarea rezultatelor.

Uber pare să fi rezolvat problema profitabilității livrărilor de mâncare cu un nou segment: publicitatea. Similar cu anunțurile sponsorizate de pe Amazon, Uber Eats oferă acum restaurantelor și altor magazine posibilitatea de a-și promova produsele.

În ultimul trimestru din 2023, publicitatea a adus venituri anuale de 900 de milioane de dolari. Acest lucru a ajutat segmentul de livrare să își crească EBITDA ajustat cu 98% de la an la an, până la 476 de milioane de dolari în timpul trimestrului.
 
Acțiunile companiei au câștigat peste 21% de la începutul anului.  De la începutul anului 2023, Uber a urcat cu 185%, depășind puternic S&P 500 , care a crescut cu "doar" 30%. Uber are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 145 de miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber. actiuni
rezultate uber
actiuni uber
s&p 500