Grupul auto chinez BYD cumpără divizia de dispozitive mobile din China a companiei americane Jabil, pentru 2,2 miliarde de dolari

Grupul auto chinez BYD cumpără divizia de dispozitive mobile din China a companiei americane Jabil, pentru 2,2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Producătorul chinez de automobile BYD a declarat că unitatea sa de electronice a încheiat un acord cu producătorul american Jabil, pentru a-i cumpăra divizia de producție de electronice mobile din China, pentru 15,8 miliarde de yuani (2,2 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acordul va extinde baza de clienți a BYD Electronic, portofoliul de produse și afacerea cu componente pentru smartphone-uri, deoarece urmărește să capteze potențialul de creștere a Jabil în acest sector, scrie News.ro.

DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″

Jabil Circuit, cu sediul în Singapore, care produce plăci de circuite imprimate, a înființat luna aceasta o unitate care i-a absorbit afacerile de producție de produse din Chengdu și Wuxi, care vor fi acum vândute grupului chinez.

Acțiunile Jabil au crescut cu 6%, până la 109,50 dolari, în urma informației.

Acțiunile BYD Electronic (BE) au scăzut inițial cu până la 9% în Hong Kong, dar și-au inversat pierderile și au închis în stagnare, în timp ce piața mai largă a încheiat în urcare cu 1%.

Deși acum este cel mai cunoscut pentru afacerea cu vehicule electrice, BYD și-a început activitățile prin vânzări de componente electronice.

În 2007, grupul și-a listat unitatea BE la Bursa de Valori din Hong Kong. Principala afacere a BE a fost vânzarea de componente electronice pentru produse electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-uri și laptop-uri. Acesta a fost unul dintre cele trei segmente cheie de afaceri pentru BYD Electronic, reprezentând peste 70% din veniturile totale în 2022.

”Pentru BYD, cred că este o reamintire că fac mai mult decât să domine în vehiculele electrice”, a spus Tu Le, fondatorul companiei de consultanță Sino Auto Insights, adăugând că se aflau mai sus în lanțul de aprovizionare mobil și au fost furnizori ai Apple.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru

Analiștii Citi au declarat într-o notă că cred că tranzacția a implicat operațiunile de carcase metalice Green Point ale Jabil din Wuxi și că ar putea vedea BE pătrunzând în continuare în aprovizionarea cu carcase a Apple, cu o cotă de piață mai mare.

BE va trebui probabil să finanțeze achiziția cu împrumuturi și emisiune de capitaluri proprii, au adăugat ei.

BYD și BE nu au dezvăluit cum plănuiau să finanțeze afacerea. BE nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
jabil